Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Asiointi: Reskan länsipää vilkastui Goodmanin auetessa

Yksi asia on varmaa: lokakuun lopussa moottoritien katteella auennut kauppakeskus Goodman muuttaa Hämeenlinnan kauppaa pysyvästi. Pahimmissa skenaarioissa Goodman on pyörremyrsky joka imaisee kitaansa lähiseuduilta kaiken kilpailevan liiketoiminnan. Optimistisimmat taas povaavat, että laajeneva tarjonta päin vastoin saa kaupunkilaiset käyttämään ostoseuronsa entistä enemmän kotikaupungissaan ja hyöty leviää yhtä kauppakeskusta laajemmalle.

Ainakin Reskan länsipään liikkeissä ollaan tyytyväisiä nyt, kun Goodman on toiminut viikon päivät.

? Ikinä ei ole ollut yksikään marraskuun sunnuntai niin vilkas kuin viime sunnuntai, sanoo lahja- ja sisustusliike Onnin yrittäjä Kyllikki Hänninen.

Joulukuussa kymmenen vuotta liikettään Reskalla pitänyt Kyllikki Hänninen sanoo pelänneensä, että kaikki ostajat katoavat Goodmaniin. Ainakaan toistaiseksi näin ei ole käynyt.

Joulukuussa kymmenen vuotta liikettään Reskalla pitänyt Kyllikki Hänninen sanoo pelänneensä, että kaikki ostajat katoavat Goodmaniin. Ainakaan toistaiseksi näin ei ole käynyt.

Jalankulkuliikenne Reskan länsipäässä väheni taannoin, kun Kaivoparkkia alettiin rakentaa ja hiekkaparkki poistui käytöstä. Nyt siis näyttää paremmalta. Hänninen, jonka liikkeelle tulee joulukuussa täyteen kymmenen vuotta Reskalla, on aiemminkin pitänyt liikettään auki sunnuntaisin monista muista keskustan kaupoista poiketen.

? Minä olen ollut sellainen itsepäinen, nyt on mukavaa, että muitakin oli avoinna.

Arkipäivisin Onnin asiakasmäärät ovat Hännisen mukaan pysyneet samoina.

Myös Eilan Laukku ja Käsineessä on havaittu vilskeen lisääntyneen.

? Aika sitten näyttää, miten Goodman vetää. Alkuhässäkkä kun on ohi, niin tuskin kauppa sinne yhtä voimakkaaasti keskittyy kuin nyt.

Tavastilan markkinointivastaava Miikka Anttila sanoo, että Goodmanin avajaispäivä oli Tavastilassakin positiivinen.

? Sen jälkeen on ollut ihan kaikenlaisia päiviä, mutta ristikkäisliikennettä kauppakeskusten välillä selvästi on ainakin asiakkaiden ostoskasseista päätellen, Anttila toteaa.

? On ehdottomasti hieno asia, että se vihdoinkin on tuossa naapurissa auki, Anttila kiittelee.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.