Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

Fiftarin Eveliina ja Ulla toivat keskustaan viihdekeskuksen jenkkityyliin

Fiftarin Ulla (vas.) ja Eveliina keskellään tarjoilija Harri Myllymäki ovat saaneet ravintolalleen hyvän startin uusissa tiloissa Sibeliuksenkadulla.

Kuusi keilarataa ja kolme kabinettia keskustassa. A-oikeuksin varustettu jenkkityylinen ravintola joka palvelee viikonloppuisin yökahteen, Löfbergsin erikoiskahvit kahvilasta. Lasten nurkkaus ja lauantaisin live-musiikkia keskustelun sallivalla voimakkuudella. Sisustuksen kohokohdat, kuten autot ja moottoripyörät aitoja, tuotu valtameren takaa.

Ravintola Fifth Avenuen yrittäjät Ulla Virtanen ja Eveliina Lehtimäki henkilökuntineen ovat luoneet entisiin Sirkuksen tiloihin valoisan ja elävän kokonaisuuden.

? Varsinkin keilaradoista on tullut kehuja ja tosi positiivisella fiiliksellä olemme, sanoo Eveliina.

Oman upeutensa korkeaan tilaan tuovat isot kattoikkunat, jotka yökerhon aikaan oli maalattu umpeen.

? Ikkunoiden ansiosta täällä voi myös kuutamokeilata, Eveliina sanoo naurahtaen.

Lokakuun 5. päivänä ravintolansa Sibeliuksenkadulla avanneet Ulla ja Eveliina ehtivät ennen muuttoa pitää Fiftaria Tiiriössä lähes kaksi vuotta.

? Vuosi sitten aloimme metsästää tilaa keskustasta ja tässä kävimme ensimmäisen kerran 18. tammikuuta, Eveliina kertoo.

Asiakaspaikat yli tuplaantuivat vanhaan tilaan verrattuna. Uusissa tiloissa paikkoja on 400, vanhassa 170. Ruokailupaikkoja Sibeliuksenkadulla on noin 130. Kun tähän yhdistää keilaradat ja kabinetit, joita löytyy niin saunallinen kuin ruokailu-kokouskabinetti, ovat ryhmät tärkeää asiakaskuntaa.

? Yrityksiä, yhdistyksiä, pikkujoulunviettäjiä, synttäri- ja polttariporukoita. Tietysti meillä käy ruokailemassa myös perheitä, Eveliina kertoo.

Katosta roikkuva Chevrolet Bel Air on yksi ravintolasalin katseenvangitsijoista

Pelkästään tilaisuuksiin ja ryhmiin Fiftari ei kuitenkaan tähtää, vaan tarjoaa hyvän palvelun myös niin lounastajalle kuin illastajalle tai kahvittelijallekin. Äidin ja tyttären muodostama yrittäjäkaksikko on mielellään mukana päivittäisessä tekemisessä asiakkaiden kanssa ja pystyy siksi reagoimaan herkästi toiveisiin.

? Mukaudumme tarpeen ja kysynnän mukaan, lupaa Eveliina.

Henkilökunta on osin Tiiriöstä tuttua, mutta uusiakin ihmisiä on keskustaan muuton myötä palkattu. Aukioloajat ovat laajentuneet ja Fifth Avenue palvelee asiakkaita tänä vuonna myös joulun välipäivinä.

Fiftarissa ruoka-annokset ovat isoja, mutta ei laadun kustannuksella.

? Teemme kaiken alusta alkaen omassa keittiössä majoneeseja myöten.

Burgerien lisäksi valikoimaan kuuluu muun muassa sisäfileet, ribsit, kasvisruoat ja ruokaisat salaatit.

Onko Fiftarin muutto keskustaan mielestäsi Hml Vuoden ravintolateko 2017? Äänestä suosikkiasi tästä!

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.