Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Sata satua lapsilta on mielikuvituksen riemuvoitto

Lasten oikeuksien päivän vastaanotolla Hämeenlinnan Raatihuoneella marraskuun 20. päivänä julkaistaan Sata satua lapsilta. Nelivärinen, 80-sivuinen lastenkirja pitää sisällään sata 2?7-vuotiaiden lasten kertomaa satua, jotka on kerätty Suomi100 -juhlavuoden aikana päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa olevilta lapsilta Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa.

Projektiin kutsuttiin mukaan hyvien tekojen kampanjan hengessä kuvittajia julkisuuden henkilöistä, näyttelijöistä, urheilijoista, muusikoista, kuvataiteilijoista, poliitikoista ja kuntatason päättäjistä, joilla kaikilla on jokin kytkös projektin kuntiin. Mukana ovat muun muassa juontaja-viihdyttäjä Kari Salmelainen, laulaja Heidi Kyrö, kirjailija Tuomas Kyrö ja kuvataiteilija Pentti Pullinen.

Näistä upeista lasten saduista ja huikean hienoista kuvituksista syntyi satukirja, joka julkaistaan virallisesti lasten oikeuksien päivän vastaanotolla 20.11. Hämeenlinnan Raatihuoneella. Varsinaiset perheiden ja kuvittajien julkkarit pidetään heti alkuvuodesta 2018, jolloin Hämeenlinnan kirjastoon pystytetään myös näyttely saduista ja niiden kuvituksista.

Sata satua lapsilta on aikuisten ja lasten yhteistyönä syntynyt mielikuvituksen ja luovuuden riemuvoitto, yhteinen sukellus satujen maailmaan, jossa mikään ei ole mahdotonta. Tarinoita ystävyydestä, satuja prinsessoista, supersankareista ja metsän taruolennoista, kertomuksia kissoista, ketuista, pupuista ja hevosista, jännittäviä seikkailuja ja juttuja merirosvojen aarteista ? niistä on tämä satukirja tehty.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.