Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

FC:n pettymyskausi päättyi kolmoseen

FC Hämeenlinnan jalkapallokausi päättyi pettymykseen, kun Kakkosesta putoaminen on jo saanut sinettinsä. Pelejä on vielä jäljellä ja jäähyväiset Kakkoselle vietetään Kaurialassa lauantaina 4.10.klo 14 pelattavassa kauden päätösottelussa Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan.

Lokakuussa 1991 perustettu seura palaa ikään kuin synnyinsijoilleen, koska tuolloin seura aloitti taipaleensa juuri Kolmosesta.Perustamiskokouksessa seuran toimintalinjaksi sovittiin seuran kehittäminen sekä taloudellisesti että urheilullisesti. Tavoitteeksi asetettiin pysyvästi ylempi sarjataso.

 Historian saatossa seura on ollut varsin mukavasti tuon toimintalinjan takana.

Kaksi ensimmäistä kautta vietettiin Kolmosessa, joista toisella kaudella FC kärsi vain yhden tappion kauden viimeisessä ottelussa Kaskisissa.

Sen jälkeen vain kauden visiitti Kakkosessa ja vuodet 95-98 vierähti Ykkösessä. Putoaminen Kakkoseen, mutta vain yksi kausi siellä ja nousu saavutettiin jälleen mainion kauden jälkeen.

Pari kautta Ykkösessä ja vuonna 2001 nousu Suomen korkeimmalle tasolle eli Veikkausliigaan, jossa vierähti kolme vuotta.

Sen jälkeen FC Hämeenlinna vakiinnutti paikkansa Ykkösessä, jonka maratontaulukossa seura on yhä kolmen parhaan joukossa. Kaksi viimeistä kautta on sitten pelattu Kakkosessa, joka nyt sitten vaihtuu kauden päätteeksi piirin sarjaan eli Kolmoseen.

Seuran historiaan mahtuu enemmän iloisia tapahtumia kuin pettymyksiä. Nousu Veikkausliigaan oli mallikas suoritus ja yleisöennätys on 3283 katselijaa pelissä Rovaniemen Palloseuraa vastaan on hyvä verrattuna viime peliin Maskun Palloseuraa vastaan, jolloin katsomoissa viihtyi 107 jalkapallofania.

FC Hämeenlinna on voittanut useamman kerran Ykköscupin, mutta Suomen cupin finaali 2004 on paras saavutus. Valitettavasti pääsy Euroopan kentille kariutui Tuomas Ahon lisäajalla tekemään maaliin ja Myllykosken Pallon voittoon 2-1.

FC Hämeenlinnan joukkueessa on pelannut myös uralleen nostetta hakeneita pelaajia. Roni Porokara pelaa tällä hetkellä Eurooppa-liigaa HJK:n paidassa. Veikkausliigassa pelaa myös useita muita Hämeenlinnassa pelanneita: Pekka Sihvola, Tommi Vesala, Kristian Kojola ym.  Markus Joenmäki on ainoa liigassa pelaava hämeenlinnalaisen juniorityön kasvatti.

Eli nyt vain FC Hämeenlinnan täytyy vain laittaa uutta matoa koukkuun ja pyrkiä välittömästi takaisin Kakkoseen. Tähän johtopäätelmään myös seuran hallitus on päätynyt, joten toivotaan asioiden loksahtelevan kohdalleen.

 Erkki Virtanen 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.