Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Hällän ruokalista toi kaksin verroin hopeaa

Hällän keittiöstä nousee tarvittaessa vielä vuoden 1963 ruokalistan klassikkoja. Yleisö antoi taas hyvän sijoituksen Urpo Nurmirannan ravintolalle.

Hällän keittiöstä nousee tarvittaessa vielä vuoden 1963 ruokalistan klassikkoja. Yleisö antoi taas hyvän sijoituksen Urpo Nurmirannan ravintolalle.

Hoppee ei ole häppee näinkin kovassa kisassa, tuumii ravintola Hällän yrittäjä Urpo Nurmiranta. Perinteikäs kellariravintola piti Reskan ravintolaäänestyksessä kakkossijan molemmissa ruokatuotetta arvioivissa ravintolasarjoissa.

? Lounastarjonnassa on kovin kisa. Nythän kahvilatkin tarjoavat keittolounasta.

Äkkiseltään voi laskea, että lounastarjontaa on kantakaupungin alueella ainakin 30 eri paikassa. Hällään suunnistaa päivittäin 150?250 lounastajaa kantakaupungin ja paljon myös Kantolan yrityksistä.

? Lounasmyynti tuo meille liikevaihtoa, mutta illan a la carte -ruokailu on ratkaisevin taloudellisen menestymisen kannalta. Kun hyvin menee, täytämme salin 2?3 kertaa illassa, 5,5 vuotta Hällän yrittäjänä toiminut Urpo Nurmiranta avaa lukuja.

Molemmat ruokasarjat voittanut Popino tarjoilee lounaan pöytään. Hällä luottaa puffaan. Runsaan noutopöydän lisäksi päivän ruokalistan nimillä on suuri merkitys menekille.

? Nimikin myy. Ja päinvastoin. Nykyään kun keittiömestari tekee viikon listan, niin mietimme yhdessä annoksia parhaiten kuvaavat nimet.

Urpo Nurmiranta sanoo pian viettävänsä ?keittiöelämän? 40-vuotistaiteilijajuhlaa.

Siihen mahtuu myös huikea määrä pitsoja.

? Tein niitä 25 vuotta. Puoli miljoonaa on mennyt aikaa sitten rikki.

Eihän se tee kuin noin 50 pitsaa per päivä, jos yrittäjä malttaa tai pystyy pitää muutaman viikon lomaakin.

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.