Keskiviikko 08.02.2023
Nimipäivät: Laina
Hämeenlinna
Pilvistä
1°C
Tuuli: 3 m/s SSW
 

Etävaltuusto koolla, keskustelu velloi Linnan Kehityksen ympärillä

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto on tänään koolla etänä. Valtuusto käsittelee ensi vuoden talousarviota ja pitkään käsiteltiin valtuutettu Lulu Ranteen (ps.) esitystä, jonka mukaan elinkeinoyhtiö Linnan Kehityksen rahoitusta olisi leikattu miljoonalla eurolla.

Kehitysyhtiön osaaminen ja tarpeellisuus keräsi kiitosta erityisesti kokoomuksen ja sosialidemokraattien valtuutetuilta.

Ranteen muutosesityksestä äänestettiin. Kaupunginhallituksen esitys voitti äänestyksen 45 – 6.

Kokouksessa on nyt ruokailutauko ja kokous jatkuu kello 18.20.

Kulttuuri herätti keskustelua heti tauon jälkeen. Anne Laatikainen (sd.) esitti poistettavaksi kohtaa, jossa selvitetään Verkatehtaan ja Hämeenlinnan Teatterin yhdistämistä. Laatikainen vaihtaisi ilmaukseksi “yhteistyön lisäämistä”. Hänen mukaansa teatteri on tehnyt viime aikoina hyvää tulosta ja yhdistäminen voi poistaa teatterin valtionosuudet.

– Hämeenlinna on historiastaan ja kulttuuristaan ammentava kaupunki, Laatikainen muistutti.

Esitystä on kannatettu eli siitä äänestetään myöhemmin.

Teatterin ja Verkatehtaan välistä yhteistyötä on jo olemassakin, muistuttaa valtuutettu Kylli Kylliäinen (kd.). Hän ylistää teatterin tarjoamaa hengen ravintoa.

Pekka Kääriäinen (kok.) väittää, että keskustelussa menevät nyt puurot ja vellit sekaisin. Teatteria ei olla lopettamasssa mutta asiakkaan kannalta on hänen mielestään yhdentekevää, kuka toiminnan järjestää. Hallinnon purkamista pitäisi selvittää.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) tiivistää selvityksen idean seuraavasti: vähemmän byrokratiaa, enemmän sisältöä.

Kirsi Ojansuu-Kaunisto (vihr.) on Kääriäisen ja Raution linjoilla. Hän painottaa, että kyse on selvityksestä. Kulttuurikaupungissa pitää hänen mukaansa olla huolissaan sekä teatterin että Verkatehtaan toiminnasta.

Tarja Filatovin (sd.) mukaan kulttuurin valtionosuudet on edelleen määritelty niin, ettei laitosten yhdistämistä kannata selvittää, yhteistyötä sen sijaan kylläkin.

Keskustelua voi seurata kotikoneeltaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.