Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Ilkka Kanerva vieraili paikallisen kokoomuksen syyskokouksessa

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva vieraili Hämeenlinnassa.

Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestö kokoontui viime viikonloppuna syyskokoukseen Raatihuoneelle. Kokouksessa oli paikalla tasan 30 ihmistä, kokoomuslaisia ja muita kiinnostuneita, maskit kasvoilla.

Kokouksen yhteydessä kuultiin pitkän linjan kansanedustajan ja moninkertaisen ministerin, kansanedustaja Ilkka Kanervan laaja puheenvuoro turvallisuuspolitiikasta ja puolustuksesta.

Puheenvuorossaan Kanerva korosti laajan reservin merkitystä Suomen puolustamisessa, kansallisen konsensuksen merkitystä puolustusratkaisuissa ja otti kantaa nykyisen, laajan yleisen asevelvollisuuden puolesta.

– Olen tyytyväinen siihen, että myös nykyinen hallitus ja pääministerinä toimiva Sanna Marin ovat puolustuspolitiikan pitkän linjan takana ja tukevat hävittäjäratkaisua, totesi Ilkka Kanerva Hämeenlinnan tilaisuudessa.

– Tämä on hyvin tärkeää, jatkoi eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Kanerva.

Kanerva totesi myös lähtökohtaisesti kannattavansa nykyistä järjestelmää, jossa naisilla on vapaaehtoinen asepalvelus ja asevelvollisuus ulottuu vain miehiin. Kanerva kertoi kuitenkin olevansa hyvillään siitä, että myös naisia kiinnostaa asepalveluksen suorittaminen.

Kanerva painotti sitä, että Suomen koulutetut 280.000 sotilaan sodan ajan joukot ovat merkittävällä tavalla Suomen ja koko pohjoisen Euroopan turvallisuutta ja vakautta lisäävä tekijä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.