Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Elenia-musaa: Matti ja Teppo

Turkulaiskaksikko Matin ja Tepon Hämeenlinnan konserttia järjestelevä tuotantovastaava Marko Riihelä on innoissaan.

– Valitsimme Elenia Areenan, koska sillä on uutuuden viehätystä.

–  Paikka on varmasti kunnossa, mutta kyllä Elenia Areena vielä tarkistetaan ennen lokakuun lopun konserttia, linjaa Riihelä ja nauraa päälle.

Areena on upouusi, mutta on sillä konserttipaikkana muitakin plussia: sijainti ja myös konsertin järjestämisen hinta.

–    Tila on Matin ja Tepon konserttikäyttöön sopivan kokoinen. Täyttä salia odotamme, mutta katsotaan syksyllä miten käy!

Matti ja Teppo konsertoivat 45-taiteilijavuoden kiertueella 16 paikkakunnalla. Tasan saman verran konsertteja sisältää suomalaisen rockin legendan Hectorin ?Hauras?-kiertue, joka pysähtyy Hämeenlinnan Elenia Areenalle marraskuun puolivälissä.

Millaiseen areenaan Matti ja Teppo, orkesteri ja heidän yleisönsä saapuvat?

Viimeistelyä vailla oleva Elenia Areena on sanalla sanoen upea! Hämeenlinnassa on tietysti kaupungin kokoinen halli, jota on perusteetonta vertailla suuren maailman jättiareenoihin.

Konserttikäytössä Pullerin uusin ?talo? vetää 3 100 katsojaa, urheilussa katsojien maksimimäärä on vähemmän eli 2 600.

Matin ja Tepon lava on päädyssä, sivuille moottorit laskevat alas katsomot palvelemaan lipun ostaneita. Konsertteja varten on hankittu 1 300 pehmustettua tuoli ja lisää on hankittavissa vielä 400 tuolia ? nekin pehmustettuja. Tuolit täyttävät pelikentän.

 

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n omistaman Elenia Areenan kustannusarvio on 13,1 miljoonaa euroa ja se pitää, laskee toimitusjohtaja Jorma Hassinen.

Urheilupuolen avauksesta vastaavat lentopalloilijat: Suomen ja Belgian maajoukkueet hiovat Hämeenlinnassa kuntoaan 22.-23. elokuuta Puolan MM-kisoja varten.

Elenia Areenassa pelaavat kotiottelunsa muun muassa HPK:n naisten mestaruusliigan lentopallojoukkue ja salibandyn hämeenlinnalainen divarijoukkue Steelers.

Markku Peltonen

Elenia Areena tulee myös konserttikäyttöön. Syksyllä lavalle nousevat mm. Matti ja Teppo sekä Hector. Konserttikäytössä sali vetää 3100 katsojaa.  Elenia Areena tulee myös konserttikäyttöön. Syksyllä lavalle nousevat mm. Matti ja Teppo sekä Hector. Konserttikäytössä sali vetää 3100 katsojaa.      

Elenia Areena tulee myös konserttikäyttöön. Syksyllä lavalle nousevat mm. Matti ja Teppo sekä Hector. Konserttikäytössä sali vetää 3100 katsojaa. 

 

 

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.