Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Destia hoitaa lokakuun alusta alkaen Ydin-Hämeen yleisten alueiden kunnossapidon

Lammin, Hauhon ja Tuuloksen eli niin sanotun Ydin-Hämeen yleisten alueiden kunnossapitourakka alkaa 1.10.2017. Hämeenlinnan kaupunki on kilpailuttanut yleisten alueiden kunnossapidon ajalle 1.10.2017?30.9.2021, jonka jälkeen sopimusta on mahdollista jatkaa optiona kaksi vuotta.

Kunnossapidon urakka pitää sisällään kaikki rakennetut yleiset alueet kuten kadut, puistot ja leikkipaikat sekä muut viheralueet, uimarannat, matonpesupaikat, urheilukentät ja ladut, jotka kaupunki on ennen urakkaa hoitanut omana työnä.

Urakka ei pidä sisällään rakentamattomia alueita, veneiden maallevetopaikkoja eikä virkistys- tai retkeilykohteita. Hämeenlinnan kaupungin kaupunkirakenne hoitaa edelleen nämä kohteet omana työnä. Myös kaupungin omistamien metsien hoito kuuluu edelleen kaupunkirakenteen luontopalveluille.

Kilpailutus urakasta pidettiin huhti-heinäkuussa 2017 avoimella menettelyllä ja kilpailutuksen voitti kokonaistaloudellisimman tarjouksen jättänyt Destia Oy.

Asukkaalle muutos näkyy vaihtuvana kunnossapitäjän yhteystietona alueiden infotauluissa.  Hoidon taso alueilla on Destian kanssa tehdyssä sopimuksessa sama kuin Hämeenlinnan kaupungin omana työnä tehtynä. Hoidon taso pysyy siis samana kuin aiemmin.

Urakan tilaajana on Hämeenlinnan kaupunki, kaupunkirakenne, joka toimii myös urakan valvojana. Hauhon, Tuuloksen ja Lammin alueen investoinnit kuten katuosuuksien asfaltointi tai uusien leikkivälineiden asentaminen kuuluu edelleen Hämeenlinnan kaupungille. Investointitoiveet voi jättää sähköisen palautejärjestelmän kautta osoitteessa www.hameenlinna.fi/palaute

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.