Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Hämeenlinnan Naisten Pankki viisi vuotta

Anniina Iivonen on Hämeenlinnan Naisten Pankin uusi puheenjohtaja.

Anniina Iivonen on Hämeenlinnan Naisten Pankin uusi puheenjohtaja.

Naisten Pankki sai alkunsa vuonna 2007 kun joukko suomalaisia naisia tutustui Kirkon Ulkomaanavun kutsumana Liberiassa paikallisten naisten elämään. Naisille syntyi ajatus tehdä jotain kehitysmaissa asuvien sisariemme hyväksi. Hämeenlinnan Naisten Pankki perustettiin huhtikuussa 2011.

Naisten Pankki on Kirkon Ulkomaanavun hallinnoima rahasto kehitysmaiden tukemiseksi. Erityisesti tuetaan naisten koulutusta ja pienyrittäjyyttä. Toimintansa aikana Naisten pankki on kerännyt yli yhdeksän miljoonaan euroa kehitysmaiden naisille.

Hämeenlinnan Naisten Pankki on toiminut aktiivisesti ja varoja on kerätty esimerkiksi askartelutuotteita myymällä, osallistumalla markkinoille ja myyjäisiin sekä järjestämällä erilaisten tapahtumien kahvituksia. Ravintolapäivien tapahtumat ovat olleet myös merkittävä osa varainkeruuta.

Joka syksy on osallistuttu valtakunnalliseen Kävele Naiselle Ammatti ?tapahtumaan. Tänä vuonna kävellään sunnuntaina 11.9. Merkittävä osa Naisten Pankin lahjoituksista tulee yksityisiltä kuukausilahjoittajilta.

Tänä keväänä Hämeenlinnan Naisten Pankki sai uuden puheenjohtajan, kun Anniina Iivonen aloitti tehtävässään.

? Haluan olla mukana sellaisessa kehitysyhteistyössä, joka auttaa juuri naisia. Naisten asemaa parantamalla koko maailma voi muuttua paremmaksi, kertoo Anniina.

? Mielessäni on kestävän kehityksen teema: Ajattele globaalisti, toimi paikallisesti. Mielestäni se sopii myös Naisten Pankin toimintafilosofiaan.

Anniina on kohta jäämässä eläkkeelle.

? Haluan varmistaa, että minulla on jotain tekemistä myös eläkkeellä, sanoo Anniina. Minulle on tärkeää se, että en tee tätä työtä yksin. Tässä on joukko aktiivisia ja innostuneita ihmisiä Se on olennaista.

Hämeenlinnan Naisten Pankki juhlii syntymäpäivää kaikille avoimella tilaisuudella 14.4. Mukaan tulee Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja ja ex-päätoimittaja Reetta Meriläinen. Hän kertoo omaelämänkerrallisesta kirjastaan ?Tytön tie?.

Tytön tie on tarina tytöstä, joka kapuaa koulutuksen ja kykyjensäkin avulla yhteiskunnan alaportaalta yläportaalle. Kirja kertoo paitsi yhden ihmisen elämässä tapahtuneista muutoksista myös Suomen kokemista muutoksista. Arvot on punnittu moneen kertaan ja painavimmat ovat jääneet jäljelle.

Naisten pankin viisivuotisjuhlassa musiikkia esittää lauluyhtye Vox. Esillä on askartelijoiden myyntituotteita ja lisäksi  tarjoilua Naisten Pankin hyväksi.

Naisten Pankin viisivuotisjuhla torstaina 14.4. klo 18.30 Osuuspankin kerhohuoneella Kasarmikatu 6. Mukana Reetta Meriläinen ja ?Tytön tie?. Musiikkia lauluyhtye Vox. Tarjoilua Naisten Pankin hyväksi. Askartelijoiden myyntituotteita.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.