Tiistai 23.04.2024
Nimipäivät: Yrjö, Jyrki, Jyri, Jiri, Jori

Tuuli:
 

ÄÄNESTYS: Nyt haetaan Vuoden ravintolatekoa ja kaikkien aikojen ravintolavaikuttajaa

Popinon Street Food & More kattoi kesäpöytään 2017 muun muassa raikkaan Summer Saladin.

Reska.fi:n vuoden 2017 ravintolaäänestyksessä haetaan tänä vuonna vuoden ravintolatekoa ja Hämeenlinnan kaikkien aikojen ravintolavaikuttajaa. Ehdottaa voi myös lähikuntien ravintolatekoja tai vaikuttajia.

Vuosi 2017 on ollut seudulla äärimmäisen tapahtumarikas niin kahvila-, ravintola- kuin yökerhorintamallakin. Julkisuudessa pinnalla ovat olleet usein vain vaikeudet ja erityinen hatunnosto kuuluukin niille, jotka vaikeinakin aikoina ovat jaksaneet kamppailla tasokkaan ruoka- ja juomakulttuurin puolesta.

Molemmat äänestyskategoriat kattavat mahdollisuuden antaa äänensä myös kahviloille tai yökerhoille.

Muistutuksena muutama kohokohta vuoden varrelta: Ranskalaistyyppinen Le Blason avasi ovensa huhtikuun alussa Hotelli Vaakunan tiloissa ja samoihin aikoihin Mikaela´s Room toi Reskan kävelykatuosuuden itäpäähän uuden kahvila-ravintolan.

Keittiömestari Marco Peciola ja Mikaela´s Roomin yrittäjä Amanda Haapanen.

Kuukautta myöhemmin Karin Grönqvistin Hemma avautui Raatihuoneenkatu 29:ssä. Parturi-kampaamon ja kahvilan yhdistelmäyritys toi lounaalle suosituksi muodostuneen salaattibuffetin. Saaristenkadun ja Palokunnankadun kulmaukseen avattu Kahvila Kulma puolestaan avautui jo loppuvuonna 2016, mutta ei ollut mukana edellisessä äänestyksessä.

Ravintola Piparkakkutalo ja Hotelli Emilia Reskalla täyttävät tänä vuonna 30 vuotta. Kaupunkikuvallisesti merkittävässä Piparkakkutalossa on viime vuosina remontoitu niin kattoa kuin julkisivuakin. Ensi vuonna tasavuosia juhliva ravintolasuosikki Popino uusi myös sisustustaan.

Karoliina Mäki-Kuutti kertoi maaliskuussa, että Piparkakkutalo terävöittää entisestään kotimaisia raaka-aineita suosivaa linjaansa.

Naapurikunnassa Petäys Resort vaihtoi omistajaa alkuvuonna ja yrittäjäksi tuli JP Tuominen. Petäys on lähtenyt toisaalta tavoittelemaan entistä kansainvälisempää asiakaskuntaa mutta toisaalta luonut uusia puitteita myös kotimaisille perhelomailijoille.

Petäyksen lähistöllä sijaitsevan Lepaan Kartanon taas otti johtaakseen Lepaan Matkailu ja yrittäjä Sanna Grön. Kartano on kehittynyt niin ruokailupaikkana kuin tilaisuuksien järjestäjänä ja toi loppuvuodelle uutuutena tasokkaan ravintolateatterin.

Siddharthan ravintoloitsija Sunil Bhandari sai elokuun alussa todeta, että lounasbuffet oli tehnyt kauppansa.

Etnisten ravintoloidenkin rintamalla tapahtui, kun heinäkuussa Himalaya Kitchen avasi ovensa uudessa osoitteessa ja Siddhartha puolestaan toi elokuun alussa tarjolle lounasbuffetin.

Myös liikenneasemat ovat nykyisin merkittäviä toimijoita ravintola-alalla, eikä unohtaa pidä Neste K Idänpään kauppiaan Paula Nikkasen henkilökuntineen tekemää uudistusta, jonka jälkeen valtatien kupeesta saa niin kotiruokalounaita kuin Subway-patonkeja. Valtatietä entisen Hauhon kunnan alueelle jatkava puolestaan kohtaa Eteläisissä muun muassa hollantilaisia herkkuja tarjoavan De Havenin.

Susanna Pusa on toinen Virvelin Rantakrouvin uusista omistajista.

Uudistusten tahti oli kova myös rantaravintoloiden saralla. Virvelin Rantakrouvilla Susanna Pusa ja Minna Mäkinen jatkavat Jouko Malinin luoman yrityksen puikoissa ja Pumppuhuoneella uusi yrittäjä Mikko Ellala aloitti rakennuttamalla muun muassa lasitetun terassin.

Kauppakeskus Linnassa Café Kaunon uutena yrittäjänä aloitti Riikka Mäkinen ja entiset yrittäjät Sami ja Anna Malmsten puolestaan ovat edelleen kehittäneet Café Hoffia Wetterhoffin talolla.

Cafe Hoffin kahvileipä- ja vitriinivalikoimat täydentyivät alkuvuonna Konditoria Katariinan tuotteilla.

Loppuvuonna julkisuutta on saanut yrittäjä Ukri Kokkosen taistelu Suistoklubin toiminnan jatkamiseksi.

Perinteistä kategorioittain listattua ravintolaäänestystä ei tänä vuonna käydä viime vuoden ravintolaäänestyksessä havaitun äänimanipulaation takia. Sen sijaan ensi vuoden mittaan järjestetään useampia verkkoäänestyksiä, joissa haetaan muun muassa parasta lounasravintolaa ja parasta ruoka- tai kahvilatuoteuutuutta.

Sekä Vuoden ravintolatekoa että Kaikkien aikojen ravintolavaikuttajaa palkittaessa nostetaan esiin sekä yleisön mielipide että median ja ravintola-alan ammattilaisten muodostaman tuomariston valinta.

Äänestysaikaa on marraskuun loppuun saakka ja tulokset julkistetaan joulukuussa.

Äänestämään pääset tästä.

Juha Reinikainen

2 kommenttia

  1. Outi Heinonen:

    Ravintola Mikaela´s Room on paras!

     
  2. Jykä:

    Mikaelas Rooms.Ääni heille

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.