Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

Sairaanhoitopiireille ehdotetaan yhteistyöselvityksen tekemistä

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien johtajat esittävät selvityksen tekemistä sairaanhoitopiirien keskinäisen yhteistyön tiivistämisestä. Yhteistyön tavoitteena on tarjota laadukasta erikoissairaanhoitoa yhä useammalle suomalaiselle sekä luoda Suomeen entistä vahvempi ja kilpailukykyisempi terveydenhuollon palveluntuottaja.

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien hallituksille esitetään ensi viikon kokouksissa maakuntarajat ylittävän selvityksen käynnistämistä sairaanhoitopiirien välillä. Tavoitteena on etsiä pohjaa yhteisen, pääasiassa erikoissairaanhoidon sairaalapalveluja tuottavan toimintarakenteen luomiselle.

? Hoidon laadun, asiakaskokemuksen ja potilasturvallisuuden parantaminen vaativat tulevaisuudessa yhä suurempien kokonaisuuksien yhteistoimintaa. Kilpailu sekä potilaista että osaavasta henkilökunnasta on edelleen lisääntymässä, perustelevat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen.

Sairaanhoitopiireillä on jo yhteistyötä niin laboratoriopalveluissa yhteisen Fimlab Laboratorioiden muodossa kuin vuoden alusta Hämeenlinnaan laajentuneen Tays Sydänsairaalankin muodossa. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri omistaa myös osan Tekonivelsairaala Coxasta.

Selvityksen tarkoituksena olisi tuottaa vertailutietoa esimerkiksi sopimusteknisistä ja muista
lainsäädännöllisistä seikoista eri yhteistyömalleissa. Pirkanmaalla selvitykseen on käytettävissä
pohjatietoa yliopistollisen sairaalan yhtiömuodon reunaehdoista, sillä valtuusto on teettänyt asiasta erillisen selvityksen jo aiemmin.

Jos sairaanhoitopiirien hallitukset hyväksyvät selvityksen aloittamisen, siinä huomioidaan yhteistyö muun sosiaali- ja terveydenhuollon kanssa sekä maakuntavalmistelun kytkeminen mukaan erikseen sovittavalla tavalla.

Hanketta on alustavasti käsitelty jo hallitusten iltakouluissa. Myös maakuntavalmistelijoita on
pidetty ajan tasalla suunnitelmista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.