Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Kaupunginvaltuusto kiitteli Pikkutorin miljöön säästämistä

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto keskusteli maanantaina enemmän vain Turuntie 1:n remontin lainantakauksesta.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto keskusteli maanantaina muun muassa  Turuntie 1:n remontista.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto oli kokouksessaan maanantaina lähes historiallisen lyhytpuheinen. Isojen hankkeiden vaatimat päätökset hyväksyttiin varsin vähin puheenvuoroin. Uimahallin peruskorjauksen ja lisätilojen rakentamisen vaatiman, enintään 13 miljoonan euron lainantakauspäätöksen yhteydessä paljoksuttiin suunnitelman mukaan vuodessa 40.000 euroa kasvavia ylläpitokuluja, mutta toisaalta todettiin hanke välttämättömyydeksi.

? Tämä on välttämätön investointi. Hämeenkaaren purkamisen jälkeen keskustan liepeille tarvitaan sisäliikuntatilaa, painotti Teija Arvidsson (kd.).

Lulu Ranne (ps.) kiitteli, että hankkeessa on hyvin noudatettu periaatetta, jonka mukaan ylläpitokustannukset on sisällytettävä hankesuunnitelmaan.

Kuluja kasvattaa muun muassa uusi, 400 neliömetrin sisäliikuntatila. Keskustelussa kävi ilmi, että remontin yhteydessä käyttöönotettava uusi teknologia toisaalta myös säästää energiakuluja.

Myös Turuntie 1:n vuokratalorakennusten peruskorjauksen ja uudisrakennuksen teon vaatima lainantakaus hyväksyttiin. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) oli tyytyväinen vanhojen rakennusten saamaan uuteen elämään ja kiitteli samaan hengenvetoon myös Suomen Kasarmien alueen uusia suunnitelmia.

? Hämeenlinnan asemanseudun ja Engelinrannan kehitys toivottavasti myös lähtee käyntiin, jotta saamme moderneja asuntoja niille ihmisille, jotka täällä haluavat asua, Rautio jatkoi.

Kirsi Ojansuu-Kaunisto (vihr.) oli tyytyväinen, että Pikkutorin alueen historiallisen miljöön arvo nähdään ja rakennetaan nuorille soveltuvia asuntoja. Prabhakaran Ranjith Kumar (sd.) peräsi Hämeenlinnaan vieläkin laajempaa ja monipuolisempaa asuntopolitiikkaa ja erityisesti kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa.

Koulutuskeskus Tavastian asemakaavan muutos hyväksyttiin keskusteluitta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.