Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Karrimaa: Kaikki faktat sisäilmakriisissä kerrottu heti

Hämeenlinnan kaupungin opetuspalveluiden tilaajapäällikkö Antti Karrimaa sanoo, että kaupunki on pyrkinyt kertomaan useita kaupungin kouluja koskevissa sisäilmaongelmissa kaikki faktat heti.

? Vanhempainillat olivat Kaurialassa ja Lyseossa. Pyrimme kertomaan asiat mahdollisimman selvässä ja ymmärrettävässä muodossa, Karrimaa toteaa.

Avoin tiedotus ilmeisesti on kannattanut. Suurta julkista arvostelua esimerkiksi vanhempien taholta ei ole ryöpsähtänyt ilmoille. Esimerkiksi Kaurialan lukion vanhempainyhdistyksestä ei parilla soitolla löydy kommentointihalukasta, mutta sen verran selviää, että lukion vanhempainyhdistyksen kokouksissa asiasta ei juuri ole keskusteltu.

Kaurialan koululla jatketaan opiskelua poikkeusjärjestelyin.

Kaurialan koululla jatketaan opiskelua poikkeusjärjestelyin.

Kaurialan koulun rakennuksissa todettiin syksyn tutkimuksissa merkittäviä puutteita ja vaurioita. Koulun toiminnan jatkaminen kuitenkin katsottiin mahdolliseksi peruskorjauksen väistöön asti tietyin hätätoimenpitein. Muun muassa yhden koulurakennuksen kellari poistetaan käytöstä ja tila alipaineistetaan, ikkunarakenteita tiivistetään ja ilmanvaihtojärjestelmien toimintaa säädetään.

Sekä Kaurialassa, lyseolla että keskuskoulussa otetaan käyttöön 45 minuutin oppitunnin ja 15 minuutin välitunnin järjestelmä. Sisäilmatilannetta ja korjaavien toimenpiteiden vaikutusta seurataan.

Lasten ja nuorten palvelujen rakennusten ongelmat Hämeenlinnassa eivät edes rajoitu näihin kouluihin. Nummen nuorisotalo on suljettu ja Nummen koululta on jouduttu väistöön, kuten myös muun muassa Nummen ja Ruununmyllyn päiväkodista.

Lasten ja nuorten lautakunnan kesäkuisen päätöksen mukaan Lyseon koulu on määrä lakkauttaa. Lisärakentamistarvetta osin vielä selvitetään, mutta suunniteltavien peruskoulujen oppilasmäärä pyritään pitämään alle 700:ssä.

Nummen koulun tilalle suunnitellaan yhtenäiskoulua ja Myllymäen koulu on määrä korjata pienten lasten alakouluksi ja päivähoidon tiloiksi. Kasvaville Siirin ja Tarvasmäen?Äikäälän alueille suunnitellaan lisärakentamista koulun ja päivähoidon tarpeisiin.

 Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.