Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Isosuo: Kuntien tehtävien karsinta epäonnistunut täydellisesti

Kanta-Hämeen maakunnan kuntapäivä kokosi Hämeenlinnaan paljon kunnallisalan osaamista. Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoman johdolla ainakin tapahtuman medialounaan anti Raatihuoneella koostui lähinnä kritiikistä tulevaa sote-uudistusta ja kuntien palvelujen karsimistavoitteen onnistumista kohtaan.

? Olemme huolissamme uudistuksen suunnattoman kireästä aikataulusta. Uudistuksen pitäisi olla voimassa vuonna 2017 ja sitä ennen on luotava uudet alueet, Mäki-Lohiluoma sanoi.

Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo vertasi uudistuksen aikatalua HAMKin osakeyhtiöittämiseen.

? Pelkästään yhden ammattikorkeakoulun yhtiöittäminen vie kaksi vuotta.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.) huolehtii, miten kuntalaisen ääni kuuluu viidellä isolla sote-alueella.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.) huolehtii, miten kuntalaisen ääni kuuluu viidellä isolla sote-alueella.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.) huolehti kansalaisten äänen kuulemisesta, kun maa ollaan jakamassa vain viiteen sote-alueeseen.

? Kuntapäivän aikana pohditaan enimmäkseen alueellisen elinvoiman edistämiseen liittyviä asioita, mutta sote-malli nousee varmasti myös keskusteluihin, Koskinen totesi.

Hän huomautti, että parhaillaan menossa on iso valtionosuusuudistus, jota maakuntajohtaja Timo Reina puolestaan kuvaili Kanta-Hämeen kannalta epäedulliseksi.

? Kuntien välillä on eroja, mutta Kanta-Häme kokonaisuutena on valtionosuusuudistuksessa eniten menettäneiden maakuntien joukossa, Reina totesi.

Maakuntajohtaja Timo Reina totesi Hämeen olevan valtionosuusuudistuksen suurimpia menettäjiä.

Maakuntajohtaja Timo Reina totesi Hämeen olevan valtionosuusuudistuksen suurimpia menettäjiä.

Toimitusjohtaja Mäki-Lohiluoma totesi kuntien jo hoitaneen oman velvoitteensa säästötalkoissa, ja odottavan valtiolta nyt vastaavaa ponnistusta.

? Siihen on kuitenkin suhtauduttava vähän skeptisesti.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kommentoi, että valtio on epäonnistunut kuntien tehtävien karsinnassa täydellisesti.

? Hämeenlinnalle tulee vuodessa neljällä miljoonalla eurolla uusia velvoitteita. Karsinta ei onnistu vaan menee väistämättä toiseen suuntaan.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.