Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Iittalassa oppilaat pääsivät suunnittelemaan maisemaa

LUOTA-hankkeen projektipäällikkö Hillevi Kaarlenkaski oppilaita opastamassa. Kuva: Kalle Manninen

LUOTA-hankkeen projektipäällikkö Hillevi Kaarlenkaski oppilaita opastamassa. Kuva: Kalle Manninen

Iittalan yhtenäiskoulun viidesluokkalaiset ovat ahkeroineet syksyn ajan maisemasuunnitteluprojektin parissa. Oppilaiden ideoista syntyneet suunnitelmat esiteltiin Iittalan yhtenäiskoulun ruokalassa 10. joulukuuta. Projekti oli osa LUOTA-hankkeen Iittalaan toteuttamaa kohennussuunnitelmaa.

Oppilaat ovat ideoineet Iittalan seisakkeelta reittiä Lasimäelle oppiaineet ylittävässä tilaustyössä, jonka yhteistyökumppanina toimivat Hämeenlinnan kaupunki ja Linnan Kehityksen LUOTA-hanke.

? Luovan talouden hankkeessa on ollut koko ajan tarkoituksena saada ihmisiä eri ryhmistä mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan hanketta, kertoo LUOTA-hankkeen projektipäällikkö Hillevi Kaarlenkaski.

Oppilaat kävivät muun muassa tutustumassa Iittalan asemaseisakkeella ja eläytyivät japanilaisen turistin mielenmaisemaan; miltä tuntuu saapua ensimmäistä kertaa Iittalaan ja lähteä kohti Lasimäkeä. Oppilaat työskentelivät projektin aikana ryhmissä, joita oli viisi. Kaksi irakilaista turvapaikanhakijaakin saatiin mukaan projektin loppuvaiheessa.

? Ryhmät nimettiin ideoiden hengen mukaisesti. Yksi ryhmä esimerkiksi keskittyi muokkaamaan maiseman istutuksia ja toiset keskittyivät istuimiin ja levähdyspaikkoihin, kertoo luokanopettaja Kalle Manninen.

Maisemaa on mietitty ilmakuvien avulla, joita on muokattu oppilaiden käsissä uuteen uskoon. Oppilaat ovat myös laatineet lehtiöt omista aikaansaannoksistaan.

? Lehtiö sisältää piirto-ohjelmalla luodun kansilehden, valokuvatulosteita sekä muokkausehdotukset sanallisessa muodossa, Manninen kuvailee.

Työskentely oikean projektin parissa on vaikuttanut oppilaiden työskentelyintoon suuresti.

? Oppilaat ovat motivoituneet valtavasti. Nyt on jotakin, joka koskettaa oikeaa elämää. Keskiviikkoiset kaksoistuntimme ovat olleet täynnä innostunutta toimintaa, villien ideoiden räjähtelyä ja kiitettävää ryhmässä toimimista. Jokaisella kahdeksalla kerralla on ollut oma teemansa, jota on johdonmukaisesti toteutettu, Manninen kertoo. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.