Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Vastuullisuuslahjoituksia Lammin Säästöpankilta 36 yhteisölle

Lammin Säästöpankin Hattulan?Hämeenlinnan alueen kevään 2017 vastuullisuuslahjoituksilla edistetään muun muassa vähävaraisten koulutusta, Hämeenlinnan ensimmäisen täysin esteettömän leikkipuiston rakentamista ja vapaaehtoista järvipelastustoimintaa.

? Lahjoitussummat auttavat saajiaan tekemään tai hankkimaan jotain mikä ei muuten olisi mahdollista, kuvaili Lammin SP:n Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan konttorinjohtaja Leena Rautavirta lahjoitusten luovutustilaisuudessa.

Hämeenlinnan Rotaryklubin ensi vuoden presidentti Helena Lehkonen (vas.), Kanta-Hämeen neuroyhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Jantunen, Hämeenlinnan Järvipelastajien puheenjohtaja Kalle Mikkola, Saaristen koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Minna Kolari, Pia-Nina Mohr neuroyhdistyksestä ja Maija Joutsela Hml Diakoniayhdistyksestä ottivat vastaan lahjakirjat pankinjohtaja Leena Rautavirralta. (oik.)

Säästöpankit pyysivät helmi?maaliskuussa 2017 suomalaisilta jälleen ehdotuksia, mitkä hyvät teot edistäisivät parhaiten heidän kotipaikkakuntiensa hyvinvointia ja ketkä tarvitsisivat eniten tukea. Kysely sai erittäin positiivisen vastaanoton, sillä ehdotettuja kohteita löytyi koko Suomessa lähes 900 erilaista ja niille annettiin ääniä yli 326.000 kappaletta.

Lammin Säästöpankin toimialueella ääniä annettiin noin 4.000 ja äänet jakaantuivat 60 eri kohteelle.

? Kyselyyn perustuen valitsimme tänä vuonna eri tyyppisiä kohteita, jotka omalta osaltaan edistävät eri ikäisten ihmisten terveitä elämäntapoja ja elämänlaatua muun muassa kulttuurin, luonnon, liikunnan ja urheilun kautta. Joidenkin kohteiden valinnassa taas vaikutti hiukan laajempi, mutta yhtä lailla vastuullinen näkökulma, toimitusjohtaja Markku Moilanen kertoo.

Lammin Säästöpankin tukikohteina keväällä 2017 on yhteensä 36 eri yhteisöä.

Osana toimintaansa paikalliset Säästöpankit jakavat voittovarojaan joka vuosi lähialueidensa lahjoituskohteisiin.

Toimitusjohtaja Markku Moilanen muistuttaa, että tänä päivänä vastuullisuuden halutaan näkyvän ihan kaikessa Säästöpankin tekemisessä.

? Sen tulee näkyä tavassa, miten Säästöpankki suhtautuu asiakkaisiinsa, kumppaneihinsa, toimialueeseensa, viranomaisiin, ympäristöönsä ja muihin sidosryhmiinsä, hän sanoo.

140-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Lammin Säästöpankki jakaa vastuullisuuslahjoituksia tänä vuonna poikkeuksellisesti vielä syksylläkin.

Lammin Säästöpankin vastuullisuuslahjoitukset kevät 2017, Hattula & Hämeenlinna:

  • Hämeenlinnan Diakoniayhdistys ry 2.500 ?
  • Hämeenlinnan rotaryklubi 2.000 ?
  • Kanta-Hämeen neuroyhdistys 3.000 ?
  • Saarisen koulun vanhempainyhdistys 2.000 ?
  • SMPS Hämeenlinnan Järvipelastajat ry 2.000 ?

Juha Reinikainen

Järvipelastajat on valmiudessa toukokuun puolivälistä alkaen

Pelastuslaitoksen sopimuspalokuntana toimivan Hämeenlinnan Järvipelastajien tukikohta on Hattulan Mierolassa.

? Järvipelastajilla on vähän toistasataa jäsentä ja varsinaisessa toiminnassa on mukana noin 20 henkilöä, kertoi Järvipelastajien puheenjohtaja, hattulalainen Kalle Mikkola Mierolan Kevätriehan yhteydessä puolitoista viikkoa sitten.

Saamansa vastuullisuuslahjoituksen yhdistys käyttää muuntaakseen merikontin asumiskäyttöön. Tällä taataan, että kauempanakin asuvilla, päivystysvuorossa olevilla pelastajilla on mahdollisuus täyttää hälytysten valmiusaikavaatimukset.

Päivystysaikaan järvipelastajien on oltava vesillä puolen tunnin sisällä hälytyksestä. Keskimäärin liikkeelle päästään noin 15 minuutissa, kertoo puheenjohtaja Kalle Mikkola (oik.).

Suomen Meripelastusseuraan kuuluva Hämeenlinnan Järvipelastajat on jatkuvassa lähtövalmiudessa viiden kuukauden ajan, toukokuun 15. päivästä lokakuun 15. päivään.

? Tehtäviä on keskimäärin noin 30 kesässä, mutta viime kesä oli huomattavasti vilkkaampi ja tehtäviä oli yli 40, Mikkola kertoo.

Hml Järvipelastajien vastuulla on Vanajaveden Kanta-Hämeeseen kuuluva alue. Lähimmät naapuripelastajat ovat Valkeakoskella. Pelastusvene Nihdin lisäksi kalustoon kuuluu yksi kumivene.

? Tehtävät vaihtelevat veneeseen tulleesta teknisestä viasta ihmisen pelastamiseen vedestä tai uponneen veneen nostamiseen.

Minimimiehistö pelastusveneessä on 1 + 2 henkilöä.

? Koulutamme miehistömme itse meripelastusseuran hyväksymän koulutusohjelman mukaisesti. Pintapelastajat joita meillä on tällä hetkellä seitsemän, ovat Pelastuslaitoksen kouluttamia.

Hämeenlinnan Diakoniayhdistys käyttää saamansa lahjoituksen vähävaraisten nuorten koulutuksen edistämiseksi. Saaristen koulun vanhempainyhdistys taas osallistuu koulun uusittavan pihan leikkivälineiden hankintaan. Koulu on alueen kaikkein vaikeimmin vammaisten lasten oppilaitos.

Hämeenlinnan Rotaryklubi järjestää lahjoitusvarojen turvin kesäkuun 1. päivänä ryhmäytymistapahtuman lukiolaisille ja ammattikoululaisille, joiden on aikanaan määrä siirtyä uudelle Tavastian jättikampukselle.

Kanta-Hämeen neuroyhdistyksen tukisumma käytetään Kiipulassa järjestettävien vesijumppien kuluihin.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.