Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

ReskaRiksu: Kaisa-Mari Ruokolainen julkaisee esikoisalbuminsa

Kuva (c) Magnumlive.

Kuva (c) Magnumlive.

Riihimäkeläinen Kaisa-Mari Ruokolainen julkaisee esikoisalbuminsa Helmiä perjantaina 29.5.

? Lähtökohtana oli, että levylle tulee cover-kappaleita sekä uusia, levyttämättömiä lauluja. Yhteinen nimittäjä levyn lauluissa on melodisuus, joka ei ole nykypäivän musiikissa lainkaan itsestään selvää, kun taas vanhan ajan musiikissa melodiat olivat tärkeässä roolissa, kertoo Kaisa-Mari.

Kaisa-Marin debyyttialbumi Helmiä sisältää siis ihania vanhoja kappaleita, kuten Toivo Kärjen säveltämän Vanhan myllyn tarun mutta myös aiemmin levyttämättömiä lauluja, muun muassa Petri Laaksosen säveltämän Huomiseen. Levyä on ollut tekemässä monia musiikin ammattilaisia, joukossa pianovirtuoosi Iiro Rantala, joka on soittamassa kappaleessa Trumpetin tanssiinkutsu: ennakkosinglenä lohkaistu amerikkalainen jazzswingi soi tiuhaan Ylen soittolistalla.

? Laulut olen valinnut henkilökohtaisesti, ja valintojen kanssa on myös käynyt hauskoja sattumia; kun Trumpetin tanssiinkutsua oltiin julkaisemassa tajusimme, että on laulun suomalaisen alkuperäisesittäjän upean Brita Koivusen 80-juhlavuosi. Olipa myös onni, että samaan lauluun saimme vierailevaksi tähdeksi kingin soittajan, Suomen tunnetuimman, kansainvälisen pianovirtuoosin Iiro Rantalan, kertoo Kaisa-Mari.

Kappaleista mainittakoon vielä singlelohkaisuna julkaistu Saippuakupla, joka nousi heti ilmestyttyään Radio Suomen listaykköseksi sekä Tätä Suomi tanssii -listalle.

Laajemmin tanssikansan tietoisuuteen Kaisa-Mari tuli vuosina 2002 – 2003, jolloin hän esiintyi Yölintu-orkesterin kesäkiertueilla sekä Mahdunko maailmaas -konserttikiertueella. Tuolloin Kaisa-Mari ja Simo Silmu levyttivät dueton En koskaan. Syksyllä 2013 yhteistyö tuotti joululaulun nimeltään Vuosi jouluun. Kesällä 2013 Kaisa-Mari valittiin Suomi Iskelmän SM-kilpailun naisten sarjan voittajaksi (The Tall Ships Races, Helsinki).

Kaisa-Marin rinnalla keikoilla soittaa Foxpop-orkesteri. Erikoisohjelmana kokoonpanolla on livebändikaraoke, jolloin yleisöstä pääsee laulajia esiintymään estradille karaoketyyliin oikean orkesterin säestyksellä.

Specialkeikka: Kaisa-Mari Ruokolainen & Foxpop esiintyvät Linnanmäen Estradilla juhannustansseissa pe 19.6.2015! Vapaa pääsy. (Reska.fi)

1 kommentti

 1. Hannu H:

  Hei
  Kysyisin postiosoitteesi tai sähköpostiosoiteesi.

  t Hannu Haverinen
  Riihimäen kaupunginmuseo

   

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.