Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Poika ja Korppi lentää Keniaan

Hämäläistä nukketeatteria nähdään lokakuussa Keniassa. Kansainvälinen IP-Fest järjestetään 17.?21.10.

Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatteri on kutsuttu esiintymään lokakuussa kansainväliselle IP-Fest 2018 nukketeatterifestivaalille Kenian Nairobiin näytelmällä Poika ja Korppi.

IP Festival on Afrikan merkittävin nukketeatteritapahtuma joka kokoaa alan tekijöitä, esiintyjiä ja asiantuntijoita kaikilta mantereilta. Yhdeksättä kertaa järjestettävä tapahtuma järjestetään kahden vuoden välein.

Festivaaleilla esiintyy ryhmiä Kuninkaallisen Nukketeatterin lisäksi muun muassa Saksasta, Romaniasta, Yhdysvalloista, Ugandasta ja Keniasta.

Poika ja Korppi kertoo yksinäisen Pojan ja loukkaantuneen Korpin omalaatuisesta ystävyydestä. Koko perheelle soveltuvan satunäytelmän tapahtumat sijoittuvat kaukaiseen autioon kaupunkiin, jossa poika asuu yksin omillaan.

Poika kuluttaa aikaansa kaupungissa yksin etsien syötävää ja vettä sekä odottaen vanhempiaan tulevaksi kotiin. Eräänä päivänä poika ampuu ritsalla taivaalle ja jotain tippuu alas. Maassa makaa korppi loukkaantuneena. Poika vie linnun asuntoonsa ja alkaa hoitaa tätä oman neuvokkuutensa avulla. Vähitellen pojan ja korpin välille kasvaa luottamus ja ystävyys, vaikka yhteistä kieltä ei olekaan.

Nukketeatteria ja fyysistä teatteria yhdistävä humaani näytelmä käsittelee ystävyyttä ja selviämistä lapsen näkökulmasta. Esityksen näyttelijöinä nähdään Hannu Räisä ja Antti Kemppainen. Antti Polameri on säveltänyt esityksen musiikin.

Teatterista matkaan lähtevät teatterijohtaja Hannu Räisä ja näytelmän käsikirjoittaja-ohjaaja näyttelijä Antti Kemppainen.

Teatteri on vieraillut aiemmin Frankenstein-näytelmällä Nairobissa ja kaksi kertaa Kairossa Egyptissä. Teatterivierailu on mahdollistanut Suomen Kulttuurirahaston matka-apuraha.

Kuninkaallinen Nukketeatteri on hämeenlinnalainen ammattiteatteri, jota johtaa nukkemestari Hannu Räisä. Kuninkaallinen Nukketeatteri tekee esityksiä lapsille aikuisia unohtamatta ja se esiintyy niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Vuosi 2019 on Kuninkaallisen Nukketeatterin 10. juhlavuosi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.