Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Assi Arnimaan suunnittelema timanttisormus Vuoden kaunein sormus 2018 -finaaliin

Keltakullasta valmistetun sormuksen keskiössä loistaa 1,06 karaatin cushion-hiontainen timantti.

Kultakeskus Oy:n pääsuunnittelijan Assi Arnimaan timanttisormus Aino Ackté on ehdolla vuoden 2018 kauneimmaksi sormukseksi. Kilpailun järjestävät Häät-media ja I love me -messut jo 11. kerran. Tänä vuonna kilpailun teemana ovat inspiroivat suomalaiset naiset ja heidän tarinansa.

Kultakeskuksen pääsuunnittelija, hattulalainen Assi Arnimaa on työskennellyt Kultakeskus Oy:n palveluksessa Hämeenlinnassa jo vuodesta 2002. Lahden käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta sekä Lahden Muotoiluinstituutista valmistunut Arnimaa vastaa erityisesti Kohinoor-timanttikorujen malliston suunnittelusta ja kehittämisestä.

Lisäksi Arnimaa on suunnitellut koruja erilaisille organisaatioille, kuten Suomen Eduskunnalle sekä monille kaupungeille ja kunnille.

Suomen kauneimman sormuksen tittelistä kilpailee Arnimaan suunnittelema, Aino Acktén nimeä kantava timanttisormus, jonka keskiössä loistaa 1,06 karaatin cushion-hiontainen timantti.

Sormus on valmistettu 14 karaatin keltakullasta ja siinä on yhteensä 29 timanttia. Sormuksen suunnittelussa Arnimaata innoittivat Aino Acktén poikkeuksellinen tarina sekä 1800-luvun lopun Pariisi, jossa Ackté teki merkittävimmät roolityönsä.

? Aino Ackté oli upea suomalainen kosmopoliitti aikana, jolloin naisen ei ollut helppo saavuttaa unelmiaan. Menestyksekkään maailmanvalloituksensa jälkeen hän osallistui suomalaisen kulttuurin kehittämiseen esimerkiksi Savonlinnan oopperajuhlien perustajana, Arnimaa kertoo finaalisormuksen innoittajasta.

Vaikka sormuksella on vahva tarina, Arnimaan suunnittelutyön lähtökohtia ovat laatu sekä korun pitkäikäisyys ja käytettävyys.

? Hyvä suunnittelija tuntee myös materiaalit ja tekniikat. Timanttikorua suunniteltaessa tuotanto pitää tuntea aina muottien teosta valmiin korun pintakäsittelyyn, Arnimaa summaa.

Vuoden kaunein sormus 2018 -kilpailuun osallistui yhteensä 64 sormusta, joista korualan, designin ja viestinnän ammattilaisista koottu raati valitsi 10 finalistia. Koko kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, joka on käynnissä Häät.fi-sivustolla 31.10.2018 asti. Lisäksi finalisteihin voi tutustua Messukeskuksessa järjestettävillä I love me -messuilla 19.?21.10.2018.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.