Perjantai 22.09.2023
Nimipäivät: Mauri

Tuuli:
 

HPK ja Antti Pennanen vuoden jatkosopimukseen

HPK on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Antti Pennasen kanssa. Pennanen vastaa valmennuksesta HPK:n 90-vuotisjuhlakaudella 2019?2020.

HPK Liiga Oy:n vuonna 2015 esitelty strategia nojautui urheilupuolella vahvasti nuorten pelaajien kehittämiseen. Kehitystyö on tuottanut historiallisen tuloksen, kun jopa neljä pelaajaa solmi kesällä 2018 NHL-sopimuksen. HPK:n liigajoukkueessa pelaa lisäksi ennätysmäärä oman juniorimyllyn kasvatteja.

? Kolme vuotta sitten päävalmentajan rekrytointihankkeessa keskityimme etsimään tiettyjä ominaisuuksia, joita strategisesti oli linjattu HPK Liiga Oy:ssä. HPK:n tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeää oli ja on pelaajien kehitys, HPK:n kiinnostavuus pelaajien silmissä sekä tietysti kehityksen tuottama taloudellinen hyöty, kommentoi HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

Toivasen mukaan ensiarvoisen tärkeää oli saada oikeat ihmiset oikeaan paikkaan.

? Antti Pennasella ja hänen tiimillään on vahvoja näyttöjä pelaajien kehittämisestä ja Antin merkitys HPK:n kiinnostavuudessa on tärkeä. Pelaajien kehitystyö tuo tällä kaudella vahvan tuen taloudellisesti, kun neljän pelaajan NHL-korvauksia tulee HPK:lle. Hyvänä esimerkkinä on myös omien junioreiden toteutunut nousu liigajoukkueeseen strategisen valinnan mukaisesti.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo, että päätös oli pian keskustelujen jälkeen selvä.

? Halusimme päävalmentajan, joka on valmis toteuttamaan pitkän tähtäimen suunnitelmaa HPK:ssa. Antti sopii tähän täydellisesti ja hän on jo osoittanut sen meille. Pelaajien kehitystyö on tärkeää ja samalla HPK haluaa myös pärjätä niin tässä hetkessä kuin tulevaisuudessa. Käytyäni Antin kanssa keskusteluja päätöksemme oli selvä, haluamme pitää nykyisestä päävalmentajasta kiinni, kertoo Toivola.

Päävalmentajan mukaan päätös jatkaa HPK:ssa oli helppo.

? Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti mennään, tarkoituksena olikin valmentaa HPK:ssa 3?5 vuotta. Tiesimme, että kehittyminen vie aikaa ensimmäiset kaudet ja vieläkin on tietysti tehtävää. Olemme tehneet kuitenkin urheilupuolella oikeita asioita kehittymisen kannalta. Jatkan tätä työtä mielelläni, kommentoi Antti Pennanen.

Urheilujohtaja Toivola kertoo, että HPK:n muun valmennuksen sopimusasiat ratkeavat
viimeistään tammikuussa.

Antti Pennanen on 39-vuotias ja toimii kolmatta kauttaan HPK:n päävalmentajana. Uuden sopimuksensa myötä hänen valmennusprojektinsa jatkuu HPK:ssa kevääseen 2020. Kaudella 2018?2019 Pennanen kuuluu Suomen A-maajoukkueen valmennukseen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.