Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

LAMMILLE: Taidekahvila elävöittää Turvantaloa tänä kesänä

Pihla Salmela sekä Vilja ja Lumi Vähäsöyrinki ottivat haasteen vastaan ja ryhtyivät 4H-yrittäjiksi. Tytöt leipovat itse tarjottavat Turvantalon pop up -kahvilaan. Kahvilan asiakkaat saavat samalla tutustua paikallisten taiteilijoiden töihin. Kuva: Susanna Mattila.

Pihla Salmela sekä Vilja ja Lumi Vähäsöyrinki ottivat haasteen vastaan ja ryhtyivät 4H-yrittäjiksi. Tytöt leipovat itse tarjottavat Turvantalon pop up -kahvilaan. Kahvilan asiakkaat saavat samalla tutustua paikallisten taiteilijoiden töihin. Kuva: Susanna Mattila.

Turvantalo on lammilaisille tärkeä kokoontumispaikka. Monen muistoissa rakennus liittyy oman elämän juhlahetkiin, konserttielämyksiin tai yhteisölliseen tekemiseen. Tämän talon näyttämöllä Tauno Palo esiintyi Loviisa, Niskavuoren nuori emäntä -elokuvan kuvausten aikaan. Salissa on katseltu ikimuistoisia elokuvia, kuunneltu konsertteja, tanssittu häitä ja juhlittu syntymäpäiviä.

Talossa on erilaisten tilaisuuksisen lisäksi toiminut pitkään kuvataidekoulu ja kansalaisopiston kutojien piiri. Siispä on aika laajentaa toimintaa esittävien taiteenalojen puolelta kuvataiteisiin. Ensimmäistä kertaa Turvantalolle kootaan kesänäyttely paikallisten taiteilijoiden töistä. Paikallisia nuoria on saaatu mukaan pitämään pop up -kahviloita ja näin tuetaan nuorten kesätyöllistymistä.

Taidekahvila toteutetaan yhteistyössä Tuuloksen 4H:n, kuvataidekoulun ja paikallisten taiteilijoiden kanssa. Taidekahvilaan saadaan maalauksia Eero Pöyhtäriltä Lammilta, Irja Rantalalta Tuuloksesta ja Pirjo Heinolta Hauholta. Lisäksi kahvilaan tulee myyntiin Raija Oksasen koristelasiesineitä ja koruja.

Esille on tulossa myös hämeenkoskelaisen taiteilijapariskunnan Jarmo Kukkosen ja Eeva-Kaisa Takalan maalauksia. Näyttelyssä esitellään myös kuvataidekoulun toimintaa, sillä osa töistä tulee esille kuvataideluokkaan. Vanajaveden opisto on antanut tilan näyttelykäyttöön ilman eri korvausta.

Kuvataidekahvilan yrittäjinä toimivat 4H-yrittäjät ja siskokset Vilja ja Lumi Vähäsöyrinki Tuuloksesta serkkunsa Pihla Salmelan kanssa. Lammilainen Marjaana Virtanen pitää heinäkuun aikana myös kahvilaa muutamana päivänä avoinna.

Reippaat nuoret naiset ovat varautuneet leipomaan herkkuja ja keittämään kahvia ja näin työllistävät itse itsensä muutamiksi päiviksi kesän aikana. 4H-yrittäjyys on hieno tapa kokeilla yrittäjyyttä ja saada kokemuksia oikeiden töiden tekemisestä jo nuorella iällä.

Taidenäyttelyn järjestelyistä vastaa lammilainen viestintäalan yritys Kone & Kirjoitus Tmi Turvantalon talkoolaisten avulla ja tuella. Taidekahvila on avoinna neljän viikon aikana muutamana päivänä viikossa ja muina aikoina ovet käydään avaamassa ryhmille tilauksesta.

AUKIOLOPÄIVÄT: ke 22. ja to 23.6., ma 27.6. ja ti 28.6., to 7.7. ja pe 8.7. ja to 14.7. ja pe 15.7. Kahvila on avoinna aukiolopäivinä klo 12-16. Muulloin ryhmille tilauksesta sopimuksen mukaan. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.