Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Steelers lähtee liigaan pärjäämään eikä pelkäämään

Puolustaja Teemu Metsälä (vas.) ja hyökkääjä Jouko Honkanen (oik.) kuuluvat Steelersin sopimuspelaajiin. Valmentaja Jussi Sihvonen (keskellä) on painottanut joukkueen kokoamisessa kovaa työmoraalia ja halua edustaa Steelersiä.

Puolustaja Teemu Metsälä (vas.) ja hyökkääjä Jouko Honkanen (oik.) kuuluvat Steelersin sopimuspelaajiin. Valmentaja Jussi Sihvonen (keskellä) on painottanut joukkueen kokoamisessa kovaa työmoraalia ja halua edustaa Steelersiä.

Kova työmoraali, halu kehittyä ja edustaa Steelersiä. Siinä joitain kriteereitä, joilla on saanut nimensä niiden 19 pelaajan joukkoon, joilla tällä hetkellä on sopimus liigassa ensi kaudella pelaavan Steelersin kanssa.

? Mieluummin lupaavia nuoria kuin valmiita liigapelaajia isolla rahalla. Salibandyliigaan on tarkoitus mennä pärjäämään eikä vain selviytymään, mutta pikavoittoja ei silti ole tarjolla, paaluttaa päävalmentaja Jussi Sihvonen.

? Syksyllä pelikentällä tullaan näkemään uudistunut Steelers. Pelillisesti olemme varmasti aiempaa aktiivisempi ja modernimpi joukkue. Pyörää ei tässäkään asiassa tarvitse keksiä uudelleen, vaikka pelitapa lopullisesti muokkautuukin joukkueen ehdoilla, Sihvonen jatkaa.

Mennään niihin nuoriin kohta. Yllättävimpänä uutena nimenä Steelersin pelaajalistalta silmään nimittäin pistää viime vuodet Urbansissa palloillut Jouko Honkanen, pian 36 vuotta. Keväällä 2015 Honkanen esiintyi Trackers-legendojen ja Steelersin välisessä hyväntekeväisyysottelussa.

Viimeisimmän liigavuotensa hän palloili 2011 Classicissa.

Lähtijöitä ja tulijoita. Keväällä 2015 Tuomas Mikkola (vas.) kohtasi hyväntekeväisyysottelussa Jouko Honkasen (oik.), joka nyt tekee paluun liigatasolle Steelersissä.

Lähtijöitä ja tulijoita. Keväällä 2015 Tuomas Mikkola (vas.) kohtasi hyväntekeväisyysottelussa Jouko Honkasen (oik.), joka nyt tekee paluun liigatasolle Steelersissä.

Laukaus oli hyväntekeväisyysottelussakin hätkähdyttävän hyvässä kunnossa ja nykytiedon valossa Honkanen oli kentällä muutenkin kaikkea muuta kuin jäähyväismielessä.

? Muutaman viikon olen nyt ollut mukana harjoituksissa ja pikku hiljaa alkaa pysyä nuorten perässä. Muutama vuosi on vedetty henkeä kakkosdivarissa, Honkanen kertoi.

Sitten nuoriin tulijoihin, joita heitäkin riittää: maalivahdeista kokeneen Jaakko Vahtokarin tavoin sopimuksen on tehnyt Tomi Aaltonen, viime kaudella Loimaan Leiskussa pelannut vuoden 2011 nuorten maailmanmestari. Try outilla mukana on viime kaudella LaSBissa pelannut Ilari Nykänen.

Maalivahtikonsultiksi joukkue on saanut Trackersin liigavuosien ehdottoman ykköstorjujan Petteri Salmisen.

Rajusti uusiutuu myös joukkueen puolustus. Median tenttiin marssitettiin vasta 19 vuoden iästään huolimatta jo vahvoja esityksiä kentällä näyttänyt Lopen salibandykoulun kasvatti Teemu Metsälä.

? Kesä on alkanut hyvällä vauhdilla, treenaamiseen on tullut paljon uutta kulttuuria, Metsälä kertoi.

Nuori Teemu Metsälä esiintyi hyvin kevään nousukarsintapeleissä.

Nuori Teemu Metsälä esiintyi hyvin kevään nousukarsintapeleissä.

Viime kaudella teräspaidassa esiintyneistä puolustajista sopimus Metsälän lisäksi on vasta Janne Ijäksellä, Lauri Viitalalla ja Roope Grönholmilla. Sekä Trackersia että LaSBiakin aiemmin edustanut Jere Liljenbäck puolestaan siirtyy Steelersiin Viikingeistä.

? Jouko ja Jere tuovat kokemusta porukkaan ja haluan ottaa treenaamisessa oppia heiltä. Liigaan ei todellakaan kävellä noin vain, vakuutteli Teemu Metsälä.

Tryoutilla puolustajista ovat toistaiseksi Steelersin omasta organisaatiosta Otso Kakko, Olli Jaakonsaari, Eemeli Tikkanen ja Iivo Metsä-Eerola.

? Haemme edelleen muutamaa täsmähankintaa ja pitkälti puolustuspäähän, valmentaja Sihvonen toteaa.

Steelersin testiin onkin Sihvosen mukaan lähiaikoina tulossa ulkomailta maajoukkuetaustainen pelaaja. Viime kauden eturivin puolustajista nimilistalta puuttuu muun muassa LASB:iin suunnannut Jarno Mäkinen sekä Tuomas Mikkola ja Mico Pihlajinen.

Steelers-hyökkääjistöön myös ensi kaudella kuuluva Miiro Maunula pelasi viime kaudella vaihtelevasti sekä hyökkääjänä että puolustajana.

Steelers-hyökkääjistöön myös ensi kaudella kuuluva Miiro Maunula pelasi viime kaudella vaihtelevasti sekä hyökkääjänä että puolustajana.

Hyökkäys on uusiutumassa maltillisemmin, sillä viime kauden pelaajista jatkavat Nico Jonaeson, Iiro Nurminen, Timo Johansson, Markus Sipronen, Aleksanteri Ihalainen, Miiro Maunula, Daniel Megyaszai ja Valtteri Niemi.

Nuorta verta rosteriin tuovat viime kaudella Erässä Jussi Sihvosen valmennuksessa nuorten SM-kultaa voittanut Axel Cedercreutz, FoSu:sta siirtynyt nuorten maajoukkuepelaaja Samuli Grönfors ja KooVeen A-nuorista siirtyvä maalipörssin kärkipään nimi Henrik Puumala.

Try outilla hyökkäjistä Steelersin mukana treenaavat Teuvo Kinnunen (Urbans), Aleksi Kulmala (KooVee A) ja Steelersin oma juniori Atte Kurkikangas.

Viime kauden pistekärki Ville Lastikka siirtyi Sveitsiin SV Wiler Ersigenin riveihin ja Lastikan kanssa pitkään samassa ketjussa hyökännyt Julius Aaltonen oranssiin paikallisvastukseen.

? Meillä on miehistössä maalintekovoimaa poislähtijöistä huolimatta, valmentaja Sihvonen sanoo.

Harjoituspelinsä Steelers aloittaa elokuun 13. päivänä Players Nightissa ja heti hallitsevaa Suomen mestaria Classicia vastaan.

Liiganousun varmistuttua vasta myöhään, on Steelers lähtenyt takamatkalta niin joukkueen kokoamisessa kuin liigaan riittävien resurssien keruussakin. Joukkueen managerina toimiva Mika Koskinen sanookin tehneensä alkukesän ajan töitä 24/7-tahtiin.

Joukkueenjohtajistoon kuuluvat Mikko Känkänen ja Aki Töyrylä. Valmennustiimiin kuuluvat Sihvosen, maalivahtiekspertti Salmisen ja fysiikkaguru Keijo Matilaisen lisäksi katsomovalmentaja Jarno Saarenkanta sekä Josban entinen päävalmentaja Petri Torni.

Jussi Sihvosen sloganin, pärjäämään eikä selviytymään, mukaisesti myös pelaajat vaikuttavat uskovan omaan tekemiseensä.

? Tuskin me vielä ensi kauden päätteeksi Areenalla eli Superfinaalissa pelaamme, mutta uskon, että pystymme hyvänä päivänä kaatamaan isojakin joukkueita, Teemu Metsälä sanoo.

? Meillä on koossa mukavan oloinen porukka jossa on sopivasti nuoruutta ja kokemusta. Uskon tähän asti näkemäni perusteella, että haastamme joukkueen kuin joukkueen, Jouko Honkanen säestää.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.