Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

LAMMI: Mahloton paikka paikkasi kirpputorin kokoisen aukon

Ilkka Heikkinen sai palvella asiakkaita jonopäin avajaisviikonloppuna.

Lammi sai kaivatun kirpputorin, kun kirpputori-kahvila Mahloton paikka avautui elokuun lopulla Lamminraitilla.

Paikka on sama tuttu, jossa lammilaiset ovat tottuneet kirpputorilla käymään. Yrittäjä on kuitenkin uusi, Ilkka Heikkinen Hämeenkoskelta

? Taisi olla rakennuksen omistaja Lampolan Kimmo, kun ehdotti minulle kirpputorin avaamista, kertoo Heikkinen.

Heikkinen on asunut vuodesta 2007 Lahden seudulla ja vuodesta 2010 Hämeenkoskella. Kotoisin hän on Kainuusta, Suomussalmelta, mikä kuuluu hiukan puheessa ja näkyy avoimena asenteena.

? Kirpputorin nimikin oli aluperin Mahoton paekka suomussalmelaisittain. Sitten sain palautetta paikalliselta rouvalta, että lammilaisittain sanottaisiin Mahloton paikka. Ja pitäähän sen olla sellainen sen nimen, että paikalliset ottavat sen omakseen.

Heikkinen on monelle lammilaiselle tuttu sänky- ja patjakauppiaana. Varsin monessa lammilaisessa kodissa nukutaan hänen myymässään sängyssä ja patjoilla. Tuotteen konseptiin kuuluu, että myynti tapahtuu ihmisten kodeissa.

? Olen edelleenkin hiukan tekemisissä patja- ja sänkyryhmämyynnin kanssa, Heikkinen kertoo.

Kirpputori-kahvila Mahlottomaan paikkaan ei kuitenkaan tule sänkyjä ja patjoja myyntiin, vaan tarkoitus on myydä kirpputoritoiminnan ohessa kylmäsavukala- ja kylmäsavuporotuotteita. Parhaillaan Heikkinen selvittää, kuinka kylmäkuljetuslogistiikka saataisiin parhaiten onnistumaan pohjoisesta Lammille.

? Myynnissä on jo hunajatuotteita. Kahvilassa on lapsille oma leikkipaikka. Ideana on, että kassalla palvellaan sekä kahvilan että kirpputorin asiakkaat, Heikkinen selvittää.

Avajaisissa oli paikalla hunajantuotannon ja -jatkojalostamisen neuvoja Lauri Ruottinen kertomassa hunajan tuotannosta. Hän toi mukanaan havaintopesän, joka oli viikon ajan esillä kirpputorilla.

Susanna Mattila

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.