Lauantai 25.06.2022
Nimipäivät: Uuno
Hämeenlinna
Selkeää
15°C
Tuuli: 1 m/s EL
 

Kulta vaihtui pronssiksi leipurien PM-kisoissa

Tämän kaltaiset taidonnäytteet riittivät Suomen maajoukkueelle pronssiin. Kuva: Hannu Pitkänen.

Tämän kaltaiset taidonnäytteet riittivät Suomen maajoukkueelle pronssiin. Kuva: Hannu Pitkänen.

Ruotsi tuuletti mestaruutta Suomen (oik.) yllettyä pronssille. Kuva: Hannu Pitkänen

Ruotsi tuuletti mestaruutta Suomen (oik.) yllettyä pronssille. Kuva: Hannu Pitkänen

Hämeenlinnalaisen Veli-Matti Ahvenharjun valmentama Suomen leipurijoukkue otti pronssia neljättä kertaa järjestetyssä Nordic Bakery Cupissa. Voiton vei Ruotsin joukkue, jossa kilpailivat Moa Brink, Martin Frankenberg ja Susanna Söderman tuomarinaan Håkan Johansson. Kunkin maan kolmen hengen joukkueet tekivät kilpailutöinä ruokaleivät, kahvileivät ja leipätaitotyön teemalla Nordic nature ? Pohjoismainen luonto. Viime vuoden voittaja Suomi sijoittui kolmanneksi joukkueella Katri Mäkinen, Elonen Oy Leipomo, Jämsä, Tytti Tukiainen, Linkosuon Leipomo Oy, Kangasala, Meiju Petrelius, Leipurin Oy, Vantaa. Valmentajana ja tuomarina toiminut, hallitseva Suomen vuoden kondiittori Veli-Matti Ahvenharju työskentelee tamperelaisessa Royal Bakery Oy:ssä. Perjantaina päättynyt kilpailu käytiin NordicFood- ja NordicPack-messujen yhteydessä Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa.

Leipurit uurastivat kisassa kaksi päivää. Kuva: Merja Ojala

Leipurit uurastivat kisassa kaksi päivää. Kuva: Merja Ojala

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.