Tiistai 23.04.2024
Nimipäivät: Yrjö, Jyrki, Jyri, Jiri, Jori

Tuuli:
 

Koskikahvilaa emännöivä Mona Iso-Mustajärvi on Niskavuorineuvos

Niskavuorineuvos Mona Iso-Mustajärvi Vihavuoden Koskikahvilan edustalla. Kuva: Jouni Lehtonen

Niskavuorineuvos Mona Iso-Mustajärvi Vihavuoden Koskikahvilan edustalla. Kuva: Jouni Lehtonen

Hauholla nimettiin järjestyksessään 20. niskavuorineuvos, kun Hauhon Yrittäjät myönsi niskavuorineuvoksen nimen ja arvon tänä vuonna hauholaiselle yrittäjälle, Vihavuoden Koskikahvilaa emännöivälle Mona Iso-Mustajärvelle.

Vuoden 2016 niskavuorineuvos julkistettiin Niskavuoren markkinoilla lauantaina. Niskavuorineuvoksen tittelillä huomioidaan vuosittain henkilö, joka työllään ja esiintymisellään on tehnyt Hauhoa, hauholaisuutta ja yrittäjyyttä tunnetuksi.

Tuore niskavuorineuvos kertoo, että hänen suuri missionsa on halu auttaa pitämään Hauho maailmankartalla.

? Hauho ja hauholaisuus merkitsevät minulle kotiseutua ja joukkoon kuulumista ja Niskavuori ja niskavuorilaisuus vaikuttavaa historiaa ja vahvoja, uljaita naisia, Iso-Mustajärvi kertoo.

Mona Iso-Mustajärvi on syntynyt Tampereella ja muuttanut puolisonsa Paavo Pönnin kanssa Hauholle 21 vuotta sitten. Haussa oli tuolloin paikka, jossa kalastus, metsästys ja luonto ovat lähellä.

? Tuo paikka löytyi sitten Hauholta, Sappeen kylästä. Se täytti toiveemme sijainniltaan ja tiloiltaan ja pihapiiri oli tarpeeksi suuri.

Yrittäjänä Iso-Mustajärvi viettää nyt 30-vuotistaiteilijajuhlaa, sillä hänen yritystoimintansa alkoi vuonna 1986, tuotteina aluksi olivat muun muassa tulelta suojaavat rallin ajopuvut.

Vuonna 2002 yrityksen toiminta muuttui ja nykyisin Voilá Ky:n tärkeimmät tuotteet ovat kahvilatoiminta, hyytelöiden valmistus, hunaja, kalastustuotteet sekä luonnonkeruutuotteiden koulutus.

Yrityksen toiminta kulminoituu luonnonkauniiseen ja historialliseen Vihavuoden kylään. Vihavuosi merkitsee nimitetylle niskavuorineuvokselle rakasta historiatäytteistä, huippukaunista paikkaa, jota hän on saanut olla vaalimassa.

Kyläläisten talkoilla kunnostamasta Vihavuoden Koskikahvilasta on muodostunut sosiaalisen kanssakäymisen keskus lukuisten kesäisten tapahtumien ja näyttelyiden kautta. Kesäkahvila myös työllistää lähiseudun nuoria.

Koskikahvila on kiehtova matkailukohde, jonka herkulliset leivonnaiset saavat vieraat palaamaan aina uudestaan. Mona Iso-Mustajärven bravuuri, tyrnihyytelökakku vie mennessään kielen ja sydämen.

Uusi Niskavuorineuvos on jaksanut antaa aikaansa myös yhteisten asioiden hoitamiseen niin seurakunnan luottamushenkilönä kuin lukuisten yhdistysten aktiivisena toimijana ja toimeenpanijana.

Hän kertookin tärkeimmäksi harrastuksekseen kokousmaailman. Hän on toiminut pitkään mm. Hauhon Yrittäjien sihteerinä ja Hauho-Seuran johtokunnan jäsenenä. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.