Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Kino Tavast koulii nuoria elokuvantekijöitä

Viime syksyn RecPlus-kurssilaisia kuvaamassa Kädet esiin -elokuvaa Paasikiventiellä. Kuva: Saija Mäki-Nevala.

Kino Tavast järjestää Rec-elokuvaviikon Arxin ja Aimokoulun kanssa 5.-9.6. Aimokoululla.

Viikko on suunnattu elokuvasta kiinnostuneille vasta-alkajille ja jo pidemmälle ehtineille 9 – 18 -vuotiaille lapsille ja nuorille.

Viikon aikana valmistetaan pienryhmissä oma elokuva. Päivittäinen työskentelyaika on 5 tai 6 tuntia osallistujien iästä riippuen.

Ohjaajina leirillä toimivat elokuvaaja Saija Mäki-Nevala, indie-elokuvantekijä Jouni Uotinen ja kuvataiteen maisteri luokanopettaja Eero Kortelahti.

Tavoitteena on mukavan yhteisen työskentelyn ohessa oppia myös liikkuvan kuvan tulkintaa, kriittistä arviointia ja kehittää lasten ja nuorten kykyä toimia vastuullisesti mediaympäristössä sekä vastaanottajina että median tuottajina.

Iittalan musiikkijuhlat järjestää Kino Tavastin ja Musiikkiteatteri Spektrin kanssa elokuvamusiikin monsteripajan lauantaina 17.6. kello 13 – 16 Iittalan yhtenäiskoululla.

Paja on suunnattu noin 5 – 10-vuotiaille lapsille ja sen käytännön ohjauksesta vastaavat Musiikkiteatteri Spektrin varhaiskasvatuksen ja musiikkiteatterin ammattilaiset Christa Talikka ja Simonette Ohra-aho.

Ensi kertaa järjestettävässä Monsteripajassa lapset askartelevat hirviönaamarin, laulavat, improvisoivat ja tekevät musiikkia ideoimaansa hirviökohtaukseen.

Pajassa on tarkoitus oman tekemisen kautta oppia ymmärtämään musiikin merkitystä elokuvailmaisussa.

Lasten Monsteripaja on osa Iittalan musiikkijuhlien jokavuotista tapahtumasisältöä lapsille.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.