Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Hevonen sodassa ja rauhassa Museo Militariassa 12.5. alkaen

Hevosella on tärkeä rooli Suomen sotilashistoriassa. Isäntä tapasi hevosensa rintamalla Hangon lohkolla kesällä 1941. Kuva: SA-kuva.

Museo Militariassa avataan toukokuun 12. päivänä uusi vaihtuva näyttely Uskollinen kumppani – Hevonen sodassa ja rauhassa.

Näyttely esittelee hevosen sotilaskäyttöä 1500-luvulta 1970-luvulle saakka. Hevonen on näytellyt merkittävää osaa sekä Suomen historiassa yleisesti että erityisesti itsenäisen Suomen sotilashistoriassa.

Hevonen oli elintärkeä ratsuna, huollon vetojuhtana ja tykkivaljakon vetäjänä. Puolustusvoimissa hevosen asema ja merkitys näkyi jokaisessa maavoimien aselajissa jopa 1970-luvulle saakka, jolloin hevonen poistui kokoonpanosta.

Tämä johtui yleisestä liikkuvuusvaatimusten kasvusta ja moottoriajoneuvojen maastoliikkuvuuden parantumisesta.

Näyttelyssä on nähtävillä hevosiin ja hevosten kanssa toimineisiin sotilaisiin liittyvää aineistoa 1600-luvulta toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan asti.

Näyttely on esillä museon Tykkihallissa eli alun perin hevostalliksi rakennetussa rakennuksessa. Näyttely kuuluu sisäänpääsymaksun hintaan.

Näyttelyn kaikille avoin avajaistilaisuus järjestetään museon Tykkihallissa perjantaina toukokuun 12. päivänä kello 16 – 18.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.