Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

KHSHP: Joukkoliikenteen käytölle taloudelliset kannustimet

Henkilöstöjohtaja Petri Alaluusua toivoo, että Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin henkilöstö ottaa innolla käyttöön työnantajan tarjoamia ympäristöystävällisiä työmatkaliikenteen työmatkaliikenteen välineitä, kuten kokeiluun tulleet yhteiskäyttöpyörät. Alaluusua opastaa johdon sihteerille Reija Lundbergille, kuinka pyörän lukon saa avattua puhelimen mobiiliapplikaation avulla.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tukee henkilöstönsä joukkoliikenteen käyttöä 300 euron tuella työsuhdematkalipun hankkimiseen sekä helpottamalla ja tukemalla lukuisin eri toimenpitein kevyen liikenteen mahdollisuuksia.

Uudistus astuu voimaan ensi vuonna, mikäli kuntayhtymän hallitus ja valtuusto hyväksyvät talousarvioesityksen.

– Meillä moni liikennöi työpaikoille yksityisautoilla myös lähialueilta, vaikka olisi hyvä mahdollisuus pyöräilyyn, kävelyyn tai joukkoliikenteen käyttöön. Kysymys on sekä terveydellisistä että ilmastopoliittisista kysymyksistä, ja me haluamme olla työnantaja, joka kannustaa henkilöstöään kestäviin tulevaisuuden ratkaisuihin, kertoo KHSHP:n henkilöstöjohtaja Petri Alaluusua.

Sairaanhoitopiirin johtoryhmässä on arvioitu, että talousarvioon ensi vuodelle esitettävä panostus työsuhdematkalippuihin ja muihin toimenpiteisiin on noin 200 000 euron arvoinen.

Tavoitteena on mullistaa työmatkaliikenteen kulttuuri henkilöstön terveyden edistämiseksi ja sairaalan työmatkojen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Uuden sairaalan rakentamisen jälkeen pysäköinti ei myöskään ole enää maksutonta Hämeenlinnan Ahvenistolla, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Tällä hetkellä Ahvenistolla on noin 1250 pysäköintipaikkaa, joiden käyttöaste on korkea vuorokauden kiivaimpina tunteina.

Tavoitteemme ovat kieltämättä kunnianhimoisia, mutta myös varsin ajankohtaisia. Jokaisen meistä on ymmärrettävä, että yksityisautoilu ei ole se ratkaisu, jonka käyttöä jatkossa merkittävästi tuettaisiin. Nyt olemme pyrkineet varmistamaan maksuttoman pysäköinnin asiakkaillemme sekä henkilöstöllemme. Ilmaista pysäköintiä ei kuitenkaan todellisuudessa ole olemassa ja näin ollen käymme pysäköintijärjestelyistä jatkuvaa keskustelua, pohtii sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen.

Työsuhdematkalipun 300 euron tuki työntekijää kohden on tarkoitus Hämeenlinnassa kohdistaa Waltti-matkakortin käyttöön. Riihimäen ratkaisua valmistellaan vielä.

Uudistamisohjelman muita toimenpiteitä ovat esimerkiksi pysäköintipaikkojen rajaaminen kimppakyytiläisille parhailta paikoilta, yhteiskäyttöpyörien ilmainen kokeilu, pyörähuoltopalvelun tarjoaminen sairaalan tiloissa, pyöräily- tai kävelyteemaiset henkilöstön joululahjat, kannustavat kilometrikisat ja etätyöhön kannustaminen.

1 kommentti

  1. Syrjintääkö:

    Asuinpaikkani on sijoittunut siten että meiltä päin ei kulje julkisia palveluita mitenkään onkin aika loukkaavaa, että jatkossa töihin tullessa täytyy sitten maksaa siitä, että ensinnäkin tulee töihin (ajokustannus) ja jos vielä joutuu maksamaan siitäkin, että voi parkkeerata auton lähelle työpaikkaa ei kannata enää tulla töihin näillä parkkimaksuilla ja hoitajan palkalla. Mukavaahan on että kannustetaan liikkumaan mutta …. Etätyötä olisikin kiva tehdä mutta kuinka.

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.