Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Hämeenlinna testaa perjantaista alkaen yhteiskäyttöpyöriä

Hämeenlinnassa kokeillaan yhteiskäyttöisiä polkupyöriä huomisesta alkaen. Pyörän voi ottaa käyttöön kolmelta pyöräasemalta, eli rautatieasemalta, linja-autoasemalta ja keskussairaalalta.

Aseman tunnistaa runkolukituksen mahdollistavista pyörätelineistä ja infokyltistä. Pyöräasemat ovat avoinna vuorokauden ympäri ja vuokrapyörän voi palauttaa mille tahansa asemalle.

? Haluamme parantaa henkilöstömme työmatkaliikenteen sujuvuutta. Joukkoliikenteen ja pyöräilyn yhdistäminen on yksi hyvä tapa tulla töihin, siksi tämä kokeilu on erittäin kiinnostava, iloitsee Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja Petri Alaluusua.

Yksi pyöräasemista avautuu huomenna perjantaina linja-autoasemalla.

Pyörissä on älylukot, jotka toimivat puhelimeen ladattavalla maksuttomalla sovelluksella nimeltään Donkey Republic. Pyörien käyttö maksaa esimerkiksi puolelta tunnilta yhden euron ja kahdelta tunnilta neljä euroa.

Ajo maksetaan luottokortilla joka samalla toimii käyttäjän tunnistamistapana. Kun puhelinsovellus on ladattu ja luottokorttitiedot syötetty, pyörän älylukon voi avata viemällä puhelimen lähelle lukkoa. Puhelinsovelluksen avulla pyörä myös lukitaan.

? Pyöräily on Hämeenlinnan kaupungin strateginen tavoite. Kokeilun avulla saamme toivottavasti lisätietoa siitä, olisiko yhteiskäyttöisillä polkupyörillä Hämeenlinnassa kysyntää, toteaa Hämeenlinnan kaupungin vs. strategiapäällikkö Ismo Hannula.

Pyöräasemat otetaan käyttöön perjantaina lokakuun 12. päivänä. Kokeilu päättyy näillä näkymin marraskuun lopussa.

? Tarkoitus on, että pyörät ja pyöräasemat viedään pois, kun pysyvä lumi tulee maahan, kertoo kokeilua organisoivan Valpastin Oy:n toimitusjohtaja Mari Päätalo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.