Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Dance80Fit: Tanssia ja kehonpainotreeniä hyvällä fiiliksellä

Merja Uotila aloittaa ensi viikolla Dance80Fit-ryhmät sekä Hattulan Kuntokeskus Moovella että Aulangontiellä Vanhan Pukutehtaan kiinteistöllä Piukkojen Paikkojen yläkerrassa.

Merja Uotila aloittaa ensi viikolla Dance80Fit-ryhmät sekä Hattulan Kuntokeskus Moovella että Hämeenlinnassa Aulangontiellä Vanhan Pukutehtaan kiinteistöllä Piukkojen Paikkojen yläkerrassa.

Tanssin ja lihaskuntoharjoittelun yhdistävää kasarimeininkiä, joka sopii kaiken ikäisille ja tuo hyvän fiiliksen. Ensi viikon torstaina Aulangontie 1:ssä Dance80Fit -ryhmäliikuntatuntien pidon aloittava Merja Uotila on yhdistänyt nykytrendit ja vuosikymmenten mittaisen kokemuksensa tanssista ja liikunnasta.

Niin Hämeenlinnassa alkuvuodesta asti harjoitellut Uotilan oma “testiryhmä” kuin ensimmäisten lisenssituotteeseen koulutettujen ohjaajienkin asiakaskunta on ottanut liikuntauutuuden myönteisesti vastaan.

? Omilla tunneillani tähän asti on ollut osallistujia 20-vuotiaista 60-vuotiaisiin, niin liikuntataitoja vielä etsiviä kuin heitäkin, jotka diskoilivat aikanaan tutuin muuvein. Mikä tärkeintä, ryhmä poistuu pää märkänä ja hymy huulilla tunneilta, Uotila hehkuttaa.

? Olen itse opettanut tanssia 80-luvulta lähtien ammatikseni ja tunnen niin kentän kuin vaatimustasonkin. Dance80Fit?in kehittämisen jälkeen minulle oli aika pian selvää, että täytyy alkaa myös kouluttaa lisää ohjaajia, hän jatkaa.

Vuonna 2015 liikunta-alan ammattitutkinnon kautta personal traineriksi opiskellut Uotila on taustaltaan paitsi tanssinopettaja, myös ammattitanssija. Silti hän halusi oppia harjoittelusta ja kehonhallinnasta vielä lisää.

? Tanssijalle tanssi on pääasia, kun taas tanssiliikunnassa tanssia hyödynnetään kunnon kohottamiseen. Erityisesti lihaskunnon kehittämiseen liittyvät asiat olivat niitä, joiden parissa opinnoissa koin suurimmat ahaa-elämykset.

Musiikki luo fiiliksen ja rytmin, jota Dance80Fit?issä hyödynnetään sekä tanssilliseen etenemiseen että kehonpainotreeniin. Idea Dance80Fit’istä kyti Uotilan mukaan alitajunnassa vuoden verran. Ensin Lavis-lavatanssijumpan suosio sai hänet miettimään retron ja liikunnan kombinaatiota.

Välillä jo taka-alalle jääneet ajatukset nosti uudelleen pintaan matka New Yorkiin ja Cyndi Lauperin säveltämän musikaalin Kinky Boots näkeminen. Lopullinen kuva siitä, mitä tuleman pitää, välähti päähän kesken koiranulkoituksen maaseudun rauhassa.

? Kuntotunti naamioidaan tanssiin ja sen kautta tulee luontevasti niin aerobinen treeni kuin intervallitreenikin ja myös lihaskunto sekä venyttely. Tanssissa ei kuitenkaan tehdä tiukkaa koreografiaa vaan mennään askeltaen, rytmittäen ja helpoin tasalaskuin liikkuen. Näin ei myöskään sidota ohjattavaa olemaan jokaisella tunnilla, koska ei tipu kelkasta. Tämä on muutenkin päivän trendi, sitoutumattomuus.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.