Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

CAFE RAPARPERI GREEN: Prabhakaran Ranjith Kumar otti ohjat entisessä Green Laurellissa

Prabhakaran Ranjith Kumar aikoo laajentaa torin kupeessa sijaitsevan ravintolan aukioloaikoja.

Sosialidemokraattien hämeenlinnalaisehdokas Prabhakaran Ranjith Kumar sanoo tärkeimmäksi vaaliteemakseen eläkeläisten köyhyyden poistamisen.

? Se on ensimmäinen prioriteetti. Toinen asia on nuorten syrjäytymisen ehkäisy. Siksi kannatan oppivelvollisuusiän nostamista 18 vuoteen. Tänä päivänä ei saa töitä ilman ammattia, ?Ranji? toteaa.

Kolmas vaalikärki miehellä on hoitajamitoituksen kirjaaminen vanhuspalvelulakiin. Hän tuntee päätöksentekoa pitkän valtuustokokemuksen ja muiden luottamustoimien ansiosta.

Ranjith Kumaria pitää kiireisenä paitsi vaalityö, myös päivätyö sairaalassa ja ravintolayrittäjyys. Entinen Green Cafe Laurell siirtyi hänen omistukseensa helmikuun puolivälissä ja tunnetaan nykyisin Cafe Raparperi Greeninä.

? Olemme laajentamassa aukioloaikoja aamuseitsemästä iltakahdeksaan. Haluan tehdä Hämeenlinnan keskustaan hyvän mielen kahvilan.

Salaatti- ja keittolounaat ovat säilyneet suosittuina omistajanvaihdoksen jälkeenkin. Ranjin suunnitelmissa on muuttaa salaatit annoksista buffet-tyyliseksi.

? Tarkoitus on myös nostaa lähiruokaa ja Hämeenlinnan ruokakulttuuria. Apuna ja asiantuntijana minulla on ohjaamassa ja suunnittelemassa Pirjo Päivärinta.

Vanhusalan ja terveydenhuollon asiantuntemuksen lisäksi Ranjilla on siis myös yrittäjyyden tuntemusta.

? Työtä tekemällä hyvinvointivaltio säilyy! Yrittäjyyteni alkoi haastekampanjan innoittamana jäätelökioskin pitämisestä Reskalla. Jo se antoi kokemusta yrittäjän ja työnantajan elämästä.

Jäätelökioskia seurasivat grillikioski ja valtatien 10 varteen perustettu Cafe Raparperi. Sen jälkeen Ranjin ravintolatoiminta laajeni Renkoon ST1-aseman yhteyteen.

? Rengossa bisnes on lähtenyt hyvin käyntiin ja myin Hämeenlinnan paikan omalle työntekijälleni, kertoo Ranji.

Yhdeksi tulevaisuuden unelmakseen hän mainitsee ?oman näköisensä? hoitokodin perustamisen Hämeenlinnaan.

Green Laurellin kanssa yhtä aikaa Ranjin yrityksen hallintaan tuli myös Ossin Pullan kahvila Kaurialassa Parolantiellä.

? Moni on kysynyt, miten minulla riittää aika kaikkeen, kun olen vielä töissä sairaalassa vanhustyön parissa. Minunkin vuorokaudessani on 24 tuntia ja olen delegoinut asioita työntekijöilleni.

Ranji sanoo olevansa tyytyväinen työntekijöihinsä.

? Tällä hetkellä työllistän seitsemän vakituista työntekijää ja keikkalaisia. Olen ohjannut työntekijöitäni, että työhön on suhtauduttava vakavasti.

Green Laurellissa on jo ehditty järjestää erilaisia tilaisuuksia, myös vaalitilaisuuksia. Kahvilan suosiota selittää osaltaan myös esteetön kulkumahdollisuus.

Lounaskeitoissa asiakkaiden suosikki on Ranjin mukaan lohikeitto ja päivittäin vaihtuvan keiton voi aina tarkistaa myös LounasReska-palvelusta.

? Kesäksi luomme uuden jäätelöbaarin, johon tulee italialaista jäätelöä.

Vielä vaaleihin. Ranji sanoo iloitsevansa, että edellisen hallituksen sote-uudistus kaatui. Korjattavaa hänen mielestään löytyy: terveyskeskukseen pitää päästä ja lääkäreitä täytyy saada lisää.

? Toivon, että uusi hallitus tekee uudistuksen niin, että valtio pitää ohjat käsissään, hän päättelee.

  • Eduskuntavaalit 14.4.2019, Vaali-Reska ilmestyy 27.3.2019.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.