Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Hällän uudessa A’la Carte-listassa on kesäinen vire

Hällän tunnelmalliseen ilmeeseen kuuluu myös seinällä oleva sinimarliini, jonka Urpo Nurmiranta on pyytänyt Mauritiukselta. Eväkkäällä oli painoa peräti 113 kiloa.

Kellariravintola Hällän A’la Carte-lista uusiutuu huhtikuussa. Tuttu Nostalgialista jää käyttöön mutta sinnekin nousee “uutuus”, Oskarinleike.

? Porsaanleikkeen höysteenä on Choron-kastiketta, katkarapuja ja parsaa, kertoo ravintoloitsija Urpo Nurmiranta.

Hällä uusii listansa kahdesti vuodessa ja kesälista on perinteisesti kevyempi.

? Lisukkeissa on kesäinen vire, Nurmiranta luonnehtii.

Kestosuosikkeja Hällässä monien nostalgia-annosten ohella ovat pizzat, joiden teko on yksi Nurmirannan bravuureista. Hällän yrittäjänä ensi vuonna kymmenen vuotta toiminut ja keittiötöitä kaikkiaan 42 vuotta tehnyt Nurmiranta yritti jättää pizzat taannoin pois valikoimista, mutta asiakkaiden pyynnöstä ne tekivät paluun.

? Pizzapohjamme perustuvat itse kehittämääni reseptiin. Pizzanvalmistus kaikkiaan on Suomessa vähän aliarvostettua, tuumaa Nurmiranta.

Ravintolaelämään kuuluu myös henkilökunnan vaihtuvuus ja parhaillaankin Hällässä on tarjolla töitä ammattinsa osaaville tarjoilijoille.

? Omiakin eläköitymishalujani on ehditty kysellä ja kyllähän minä myyn, jos ravintolalla ostajia on.

Kiire Nurmirannalla ei kuitenkaan ole pois Hällästä ja miehen osaamisesta kertoo, että tarjouksia ottaa uusia ravintoloita hoitoon on tullut viime aikoina niin kotikaupungista kuin muualtakin.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.