Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Suuria suunnitelmia ja rohkeita tekoja

Hämeenlinnassa suunnitellaan taas isoja. Hämeensaaren modernisointi otti uuden askelen, kun monitoimiareenan sisältävän mallin kehittäjät saivat Engelinrannan viereen oman suunnittelualuevarauksensa. Asumisen, yritystilat ja monitoimiareenan sisältäviä kombinaatioita sovitellaan ja toteutetaan parhaillaan myös muihin kaupunkeihin. Kärkenä on liigajääkiekko, mutta kehittäjien pitää vielä pystyä vastaamaan myös siihen kysymykseen, mistä löytyvät muut tilan käyttäjät.

Samaan aikaan meneillään on toriparkin suunnittelun toinen vaihe ja Ykköskorttelin uudet suunnitelmat rullaavat nekin eteenpäin. Kaiken tämän suunnittelun keskellä ei tekeminen kuitenkaan ole pysähtynyt vaan välillä lähes kuolleeseen tilaan vaipunut Reskan alkupää ja Kauppakeskus Linnan kiinteistö on saanut uutta eloa Amarillosta. Rosson sulkeminen toki oli tiedossa ja ehdin jopa nauttia siellä jäähyväisaterian viimeisellä aukioloviikolla, mutta välillä askelet meinaavat edelleen väkisin suuntautua tuon entisen italialaistyylisen ravintolan ovelle.

Juha Reinikainen

Teksti on 27.3. ilmestyvän Reska.fi-lehden pääkirjoitus.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.