Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Heinäripin yleisö istuu Vanajan kirkonmäellä ulkona

Hämeenlinna?Vanajan seurakunnalla on tulossa tapahtumarikas viikko. Vanajan keskiaikaisen kivikirkon kupeella saarnaa voi sään salliessa kuunnella ulkona ja Loimalahden leirikeskuksessa on avoimet ovet.

Vilja Tammisen kuvassa Vanajan kirkon länsipäädystä näkyy ulkoinen saarnastuoli.

Vilja Tammisen kuvassa Vanajan kirkon länsipäädystä näkyy ulkoinen saarnastuoli.

Vanajan keskiaikaisen kivikirkon erikoisuus, ulkosaarnastuoli, on käytössä heinäripissä ensi sunnuntaina, Apostolien päivänä 20. heinäkuuta. Kello 10 alkava jumalanpalvelus pidetään kokonaan ulkona, mikäli sää sallii.

Seurakuntalaiset saavat istua nurmelle asetelluilla penkeillä. Saarnan pitää ulkosaarnastuolista Titta Huotari, liturgina toimii Jukka Alarotu ja kanttorina Ismo Savimäki. Ulkosaarnastuoli sijaitsee Vanajan kirkon länsipäädyssä. Ulkosaarnastuoli oli aikanaan käytössä suurina juhlapyhinä, kun kirkko täyttyi. Sieltä luettiin myös maallisen hallinnon alaan kuuluvia tiedotuksia ja kuulutuksia.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan avoimia kesäpäiviä puolestaan vietetään perinteiseen tapaan Loimalahden leirikeskuksessa 22. heinäkuuta, eli ensi viikon tiistaina. Leirikeskus on silloin avoinna kaikenikäisille seurakuntalaisille kesäpäivän viettoa varten. Rantasaunalle pääsee saunomaan ja evääksi on tarjolla kahvia, mehua, makkaraa ja lettuja. Leirikeskuksessa voi pelata sulkapalloa ja heittää tikkaa. Alueelle on rakennettu alttareita hiljentymistä varten.

Nyt kuudetta kesää järjestettävistä avoimista kesäpäivistä tuli heti kaupunkilaisten kestosuosikki. Päivää voi viettää yksin, perheen kanssa tai yhdessä muiden joukossa. Leirikeskus on avoinna kello 12?21, saapua ja lähteä saa omaan tahtiin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.