Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

30 % käyttöaste: Reska.fi laski pysäköintipaikat

Keskustelu Hämeenlinnan pysäköintipaikkaratkaisuista velloo eri intressipiirien välillä. Faktaa on vähän, visioita sitä enemmän. Reska.fi-lehti laski keskustan pysäköintilaitoksien käyttöasteen. Noin 2800 paikasta oli käytössä 800. 

Keskustan noin 2800 tarjolla olleeseen pysäköintipaikkaan eivät perjantaina 6.3. tehdyssä Reska.fi:n laskennassa sisältyneet kadunvarsien paikat. Päivä on yksi viikon vilkkaimmista asiointipysäköinnin kannalta.

Yksittäisistä paikoista korkein käyttöaste oli Kauppakeskus Linnan katolla (67%) ja Tavastilassa (62%). Linnan kattopaikoista monet oli merkitty varatuiksi, mutta ne olivat tyhjiä. Keinuparkin käyttöaste oli 22% ja Kaivoparkin 17%.

Goodmanin käyttöaste oli 37%. Ruutukaavan ja Paasikiventien väliset paikat kahta lukuun ottamatta olivat 50%:sti käytössä. Wetterin edessä olevan parkkipaikan käyttöaste oli 8 %.

Vanhan kentän käyttöaste oli 20%:n luokkaa. Verkatehtaan ja Terveyskeskuksen vieressä olevat noin 60 paikkaa olivat lähes tyhjiä.

Verkatehtaan pihan käyttö oli myös 20% tasolla. Sen luonne on tietysti erilainen kuin muiden, kun käyttö painottuu iltaan.

Lue lisää Hämeenlinna-blogista. 

Ykkösehdokkaat vastustavat toriparkkia. 

Teksti: Ilkka Peltoniemi  

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.