Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Asukkailla terve käsitys pysäköinnistä

Jonkinlainen lukko aukesi, kun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki ja yhdyskuntalautakunnan puheenjohtaja Pasi Vesala asettuivat yleisönosastokirjoituksessaan lopulta hajautetun pysäköintiratkaisun puolelle.
?Toriparkkipuolueen? kannatus näyttäisi sulaneen myös muiden keskeisten hämeenlinnalaispoliitikkojen parissa. Kukaan puolueittensa ns. ykkösehdokkaista ei näe Reska.fi-lehden kyselyssä torinaluspysäköintiä enää varteenotettavana vaihtoehtona. Siitä lisää Reska.fi-printissä.

Päättäjät edellyttivät viime vuoden lopulla, että Goodmanin vaikutus pitää selvittää, ennen kuin mitään lopullisia pysköintiratkaisuja tehdään.
Kun lukuja ei ole ruvennut kuulumaan, selvitti Reska.fi-lehti sitä omatoimisesti. Laskimme perjantaina 6.3. muiden kuin kadunvarsilla olevien pysäköintipaikkojen täyttöasteen.
Käytössä olevista 2800 pysäköintipaikasta käytössä oli iltapäivällä 800 eli käyttöaste oli vajaat 30 %.

Keskustan suunnittelussa on vallalla utopistinen ajattelu. Nykytilaa ei tunneta ja tulevaisuus rakennetaan mielikuvien, toiveiden ja suurten kaupunkien esimerkkien varaan. Käyttämällä esimerkkinä mm. kapealle kannakselle sijoittuvan 220 000 asukkaan Tampereen pysäköintijärjestelyjä on aivan toisesta maailmasta.

Toisin kuin väitetään, päätökset uusista massiivisista pysäköintilaitoksista eivät ole kiireellisyysjärjestyksen kärkipäässä. Koulujen kunnostaminen on.
Keskeisempää keskustan virkistämiseksi on nykyisten pysäköintimahdollisuuksien parempi organisointi.

Asukkailta tulee varsin hyviä ehdotuksia. Yksi on kadunvarsipysäköinnin muuttaminen maksuttomaksi. Pysäköintiaikaa voi säädellä aikarajoituksella.
Tämä olisi nopea elvytysruiske kuihtumaan alkaneille liikekortteleille, mistä mattimeikäläiset näyttävät kantavan enemmän huolta kuin virkamiehet.

Lue lisää Reska.fi:n tekemästä pysäköintilaskennasta. 

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.