Maanantai 17.06.2024
Nimipäivät: Urho

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Vahvakin usko jo kovassa testissä

Kun pitkistyy niin mutkistuu. Sanonta pitää paikkansa myös kohutun SCC-hankkeen kohdalla. Eikä tässä ihan kaikki, sillä mutkien rinnalla koetuksella on nyt myös hämeenlinnalainen usko.
Voiko sinänsä tärkeä hanke toteutua näin pitkän vetkuttelun jälkeen? Varmaa vastausta ei ole kuultavissa kenenkään suusta, vasta aika näyttää, kuka on uskonut oikeaan asiaan.

Iisakki Kiemunki tietää enemmän kuin voi puhua, koska hän on SCC:n hallituksen jäsen. Hän ryhtyi tehtävään, koska paikka oli sopimuksella nakitettu kaupungin edustajalle ja tunkua tehtävään ei ollut. Aivan ketä tahansa ei liikemiesten kyytiin edes voi valita.
Kiemungin usko ei voi levätä aivan tyhjän päällä. Jos SCC olisi nyt, 2013-2014 talvea vasten, menneen talven lumia, miksi kiireinen kuntapoliitikko viitsisi puolustella autotaloa saati kuluttaa tyhjän vuoksi aikaansa!

Mutta kuinka elossa lepattaa toivon liekki, sitä ulkopuolisen on aivan mahdoton arvioida.
Kaupungin on väitetty pelaavan suurilla panoksilla. Tämä(kin) arvio on sekä niin että näin.
Jos SCC siirtyy historiaan kuplana tai suurena kuplana, Hämeenlinna omistaa 8,4 miljoonan euron mutatontin moottoritien kupeessa ilman liikenteelle tärkeää ramppia motarille.

Vaikeinta on tulevaisuuden ennustaminen. Tekikö Hämeenlinna hyvät maakaupat, sitä voidaan punnita vaikkapa vuonna 2020 – jos kaivinkoneet eivät ryhdy kaivamaan SCC-autotalon perustuksia.

Markku Peltonen
Kirjoittaja on Reska.fi ?julkaisun blogisti ja kolumnisti

Markku.peltonen13@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.