Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 

Jouluvalot syttyvät vielä kerran

jouluvalot

Jarkko Hohenthal ja Tomi Mäkelä asensivat jouluvaloja Reskalle.

 

Kaupunkilaiset haluavat Hämeenlinnan sekä yleiseen että joulun ajan valaistukseen kohennusta. Yleisvalaistusta kohennetaan kaiken aikaan valaistussuunnitelman mukaisesti. Nykyiset valot syttyvät vielä kerran. Jouluvalaistus alkaa tänään perjantaina 22.11. klo 18.

? Kaupungin keskustan valaistuksen yleissuunnitelma on tehty vuonna 2007. Sitä toteutetaan pikkuhiljaa katujen kunnostamisen yhteydessä, kertoo toimitusjohtaja Petri Mölsä Hämeenlinnan Valot Oy:stä.

? Esimerkiksi kaikista seiniin kiinnitetyistä riippuvalaisimista tullaan vähitellen luopumaan. Tilalle tulee valaisinpylväitä.

 

Viimeisimmät valmistuneet suuremmat valaistussuunnitelmat ovat Sibeliuspuiston ja moottoritien katteen valaistus.

Toiveet valaistuksen kehittämisestä on kuultu Kehittämiskeskus Oy Hämeessä ja Kaupunkikeskustayhdistyksessä, jotka ovat tilanneet opinnäytetyön joulunajan valaistuksen kehittämisestä. Valaistussuunnitelman toteuttaa aikanaan Hämeenlinnan Valot Oy.

? Suunnitelma ei ehdi valmistua vielä tänä vuonna, mutta jotain voidaan varmasti totettaa jo vuoden 2014 jouluksi, Mölsä arvelee.

 

Kehittämissuunnitelmaa tekee opinnäytetyönään Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan yksikössä maisemasuunnittelua opiskeleva Leena Ruuska.

Ruuskan mukaan jouluvalot on käsitteenä varsin suppea. Erikoisvalaistuksen mahdollisuudet ovat laajemmat kuin jouluinen aihepiiri antaa myöten.

? Kerään Hämeenlinnan yrittäjien ja asukkaiden mielipiteitä nykyisistä jouluvaloista, mitä jouluvalot merkitsevät hämeenlinnalaisille ja mitä he niiltä toivoisivat. Vastaukset ovat tärkeässä osassa, kun alan miettiä kausivalaistuksen kehittämistä ja sen laajuutta.

Teksti ja kuva: Susanna Mattila

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.