Perjantai 23.02.2024
Nimipäivät: Aslak

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Ravintolalaivat – mahdollisuus vai uhka?

Paasikiventien rannassa olevat ravintolalaivat ovat tämän kesän olleet kiinni. Eivät kuitenkaan säiden takia, vaan vuokrasopimussyistä. Kaupungin tilaajapäällikön mukaan sopimus oli kesälomien takia jäänyt allekirjoitusta vaille, kertoo maakuntalehti. Uusi omistaja ei vielä suunnitelmistaan pukahda.

Ilkka Peltoniemi: Ei muuten olisi väliksi, vaikkei vuokrasopimusta uusittaisi enää lainkaan!

Juha Reinikainen: Kulturelli seurusteluhenkinen siemailuhan sopisi erinomaisesti tulevan Engelinrannan henkeen. Viranomaiset käsittääkseni arvostavat myös eri aikakausille tyypillisten rakennusten säilyttämistä kaupunkikuvassa. Puutalojen Hämeenlinnakin olisi nyt hittikohde. Ankkurit pohjaan ja suojelupäätös vireille.

IP: Entisenä sisävesimerenkävijänä sanon sinulle Juha, että noin huonosti ei saa laivoja pitää. Kyseisten arkkien seuraava osoite on paremminkin Sotkanrannan telakka. Ovat hyviä projektikohteita laiva-enthusiasteille. Olen sillä kannalla, että tuleva rantaravintola tulee löytyä Linnanpuistosta.

JR: Kipoissa kipottelu on vakavasti puhuen kaupungissamme aika lailla optimistijollatasolla ja jollankin purjeet varastossa. Ja muutos on aina mahdollisuus ja vihreähattuiset innovoijapersoonat tarvittuja joka työyhteisössä. Mutta ennen kuin suuren kaupunkivisionäärin hahmottama tulevaisuus näkee aamunkoitteen, en lähtisi tuomitsemaan vanhaa.

IP: Nyt en anna armoa näiden rantalaivojen tähänastisille kippareille. Niitä on hoidettu vasemmalla kädellä eikä ihme, ettei niissä ole käyty juuri silloinkaan, kun ne ovat olleet auki. Ja kuitenkin on näin hienot rannat tarjolla. Pois pois, sanon minä. Ja uutta tilalle – Linnanpuistoon. Lähdenkin tästä juurikin Turkkuseen tutustumaan ravintolaiva-skeneen: siellä on Down by the Laituri -tapahtuma. Saanko Juha ottaa päivärahat?

JR: Museolaiva gastropubina on tavoitteemme mutta nyt tärkeintä on saada viranomainen lomilta laittamaan puumerkkinsä ja antamaan yrittäjälle mahdollisuus tehdä työtään. Päivärahoja ei makseta. Kulukorvaukset voidaan nostaa agendalle, jos laadit hallitukselle asiallisen koosteen tutustumistilaisuuden antimista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.