Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Lidl kilpailuttamaan keskustan halpuuttajia

Kauppakeskus Tavastilaan avataan vielä tämän vuoden puolella Lidlin keskustamyymälä. Jihuu saksaksi!
En ole ainut keskustan asukas, joka into piukassa odotti, minkälaiseen ratkaisuun Tavastilan kiinteistönomistajasäätiö, Lidl Suomi ja kaupunki päätyvät.
Lopputulos on mieluinen. Saamme keskustaan S:lle ja K:lle kilpailijan ja vaihtoehdon sekä Tavastilaan veturiyrityksen, joka vetää hiipuneeseen kauppakeskukseen taas muitakin liikkeitä. Kauas on tultu niistä ajoista, kun saksalaisketjua katseltiin kyräillen.

Toinenkin avajaisuutinen saatiin äskettäin. Legendaarinen William´s Pub avaa taas syksyllä ovensa. Yrittäjäpariskunta löytyi Alvettulan kyläkaupasta.
Sosiaalisessa mediassa ?pubin? uutta tulemista on peukutettu innolla. Uusien ravintoloitsijoiden kannattaa lukea somea nyt tarkkaan.
Vanha asiakaskunta on come backista selkeästi tohkeissaan ja ikään kuin tulollaan? Se tarkoittaa kuitenkin ikäluokkaa 50 ja plus -liekö sitten miten houkutteleva asiakassegmentti? Nuoremmille täällä kuitenkin riittää yllin kyllin tarjontaa.

Kävelykeskustan paikoin alakuloista ilmettä ei valitettavasti piristä kauppakeskus Goodmanin keskeneräinen rakennustyömaa. Aidattu sokkeli odottaa hetkeä, jolloin kannattaa panna alulle vielä kahden kortteliin kuuluvan asuintalon rakentaminen.
Aukiota silmäillessä palaa mieleen kauppakeskuksen havainnekuvat ja maalailut keskustan ja Myllymäen kaupunginosien yhdistävästä piazzasta.
Sitähän ei koskaan syntynyt, ellei sokkeleita valeta umpeen ja jatketa asuntorakentamista toisaalla.

Torstaina selviää, kuinka Kuntaliiton toimitusjohtajakisassa käy. Tehtäviä ovat hakeneet Hämeenlinnasta sekä Jari Koskinen että Juha Isosuo.
Molemmat ovat varmasti päteviä kyseiseen hommaan, koske etenivät kolmen parhaan joukkoon. Nyt olisi kuitenkin jo eri valintaprosesseissa hopealle jääneen Isosuon vuoro päästä isompiin kuvioihin. Motivaatiota

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.