Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Hyvä kevätjuhlaväki! Arvoisat juhlavieraat!

Hyvä kevätjuhlaväki! Hämeenlinnan kaupallinen lukuvuosi on sujunut muutosten kourissa. Toimimme nyt viime syksyyn ja lukuvuoden aloitukseen verrattuna monilta osin uusissa tiloissa. Kiitänkin kaikkia joustavasta suhtautumista muutokseen ja rohkeudesta jättää jotain vanhaa ja perinteistä taakse. Toisaalta haluan erityisesti kiittää niitä, jotka ovat rohjenneet kulkea omaa tietään, uusiutua ja jopa nostaa kukoistukseen jotain jo menneeksi julistettua.

Kaupallinen työ on pitkälti arkista, pitkäjänteistä puurtamista ilman suuria otsikoita. Jokaisen panos on kullanarvoinen. Silti Reska.fi:n kauppakoulussa on ollut tapana näin kevään kynnyksellä palkita eri opintolinjojen menestyjiä stipendein, kukkakimpuin ja halein.

Arvoisat juhlavieraat! Jaamme vähittäiskaupan alan stipendit. Lidlin tulo Tavastilaan etenee koko ajan positiiviseen suuntaan, kertovat juuri tänä aamuna saamamme tuoreet tiedot yhden Hämeenlinnan perinteisen kauppakeskuksen tulevaisuudesta. Liki uuden Goodmanin kyljessä toimivalle Tavastilalle ennustettiin synkkiä aikoja, mutta Tavastila ei ole jäänyt kipuilemaan muutosvastarintaan vaan etsinyt jatkuvalla tapahtumatarjonnalla, omia polkujaan hakevalla markkinoinnilla ja hyvällä sisäisellä yhteishengellä vastauksia 2010-luvun puolivälin korttelikohtaiseen, paikalliseen, kansalliseen, ylikansalliseen, transatlanttiseen ja intergalaktiseen kaupan murrokseen.

Toisena stipendin saajana on Hämeen Liiton Minna Takala ja Lyseon lukion yri-linjalaiset Kauppakeskus Linnan Sunshine Pop Up Parkin ideoinnista ja koordinoinnista. Kolmas stipendi menee kaikille kaupunkikeskustan perinteisille kivijalkakaupoille, jotka toimivat palvelun ja yrittäjien työmoraalin sekä pitkien työpäivien avulla. Arvoisat tänään valmistuvat: muistakaa kesälaitumille rientäessänne, että koko maailma ei vieläkään ole netissä vaan myös oikeassa ihmisten välisessä kanssakäymisessä!

Tavastilan kello ei ole pysähtynyt vaan kauppakeskus on ansainnut Reska.fi:n kauppakoulun stipendin.

Tavastilan kello ei ole pysähtynyt vaan kauppakeskus on ansainnut Reska.fi:n kauppakoulun stipendin.

Kaikki saliin kokoontuneet! Jaamme ravintola-alan stipendit. Puheenvuoron saa nyt ravintolatieteen erityisopettaja, Reska.fi:n kauppakoulun rehtori Ilkka Peltoniemi. Tervetuloa lavalle, Ilkka.

? Kiitos. Ravintola-ala on näistä haastavista ajoista huolimatta osoittanut innovatiivisuutta, rohkeutta ja aloitekykyä, mistä muutkin toimialat voivat ottaa oppia. Palkittavia olisi monta, mutta ykköseksi haluan nostaa Popinon Street Food and More -ravintolakonseptin, joka vie aimo harppauksin Hämeenlinnan ulkoateriointia kohti metropolialueiden tarjontaa -mitenkään väheksymättä Marin Grillin ja Yömakkaroita-kiskan antimia.

– Myöskin Nooran Viinibaari ansaitsee kiitokset. Rohkea veto laittaa pikku erityisjuomapaikka pokkana pystyyn ihan paraatipaikoille.  Ja erityismaininta menee curryjen, lammasruokien ja muiden intialaisten appeiden tarjoomo OM:lle, joka toi ravintolakulttuurin Visamäkeen. Toimii! Lähiöiden ravintolatoiminnasta kiitän lämpimästi Vanhaa Nallea, jossa luulisi, että voi saada turpiin. Vaan ei. Vastaanotto on aina yhtä lämmin.

Ravintola-alalla monet haaveet ovat käyneet toteen taakse jäävällä kevätlukukaudella. Petri Lindholm, Riina Arvola  (vas.) ja Mira Uusitalo vartti ennen Popinon Street Food & More´n avajaisia.

Ravintola-alalla monet haaveet ovat käyneet toteen taakse jäävällä kevätlukukaudella. Petri Lindholm, Riina Arvola (vas.) ja Mira Uusitalo vartti ennen Popinon Street Food & More´n avajaisia.

Erityisesti te hevarit siellä takarivissä! Tapahtumatuotannon, ilmaisutaidon sekä tukistelun ja reppujentarkistuksen tuntiopettaja Angus Kantola tykittää nyt ilmoille oppilaitoksemme eri häppeningien stipendinsaajat.

? Jes. Kiitti. Tapahtumaopintojen opintosuunnitelma on perinteisesti lyhyt ja rakentuu pilvilinnoille, epärealistiselle budjetoinnille, vip-passien jakelulle kavereille ja lopuksi liian hyvän tai liian huonon säätilan syyttelylle. Olemmekin tänä vuonna päässeet oppituntikohtaisessa segmentoinnissa läheiseen yhteistyöhön taloustiedon kanssa, mistä kiitokset koulumme veljelliselle yhteishengelle.

? Ensimmäinen stipendinsaaja on Linnan Kehitys. AC/DC Hämeenlinnaan. Jumalauta, siis oikeesti! Toiseksi palkittavaksi on VESO-päivillä sovittu Otto Kanerva, Hämeenlinnan Kesäteatterin pitäminen elossa yrittäjävetoisesti on jäätävä veto. Kolmantena haluamme palkita tatuointitaiteilija Säde Sonckin, tatuoinnin ja muun ilmaisevan taiteen yhdistävä opintojaksomme olisi jäänyt kokonaan pitämättä ilman häntä. Tattoo and Street Art Festival on erittäin suositeltava paikka käyttää Tyky- ja Smartum-seteleitään, jos jollain niitä vielä laatikon pohjalta löytyy.

Tatuointiartisti Säde Sonck on myös taidemaalari. Hänen stipendisuorituksensa on ensi kesänä pidettävä Tattoo And Street Art Festival.

Tatuointiartisti Säde Sonck on myös taidemaalari. Hänen stipendisuorituksensa on ensi kesänä pidettävä Tattoo And Street Art Festival.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.