Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

FRANK LÄNSITÖÖLÖ: Miksi junat hylkäsivät Hämeenlinnan

Olen muuttanut Hämeenlinnaan Töölöstä. 2000-luvun tonttikampanja oli vetovoimainen ja ostimmekin kerrostalokolmion Aurinkorannasta.

Työni on ajatonta ja paikatonta huippuasiantuntijatyötä jota voi tehdä vaikka Hämeenlinnan monissa, lupaavissa ja palveluasenteeltaan jatkuvasti pientä sparrausta kaipaavista kuppiloissa. Mutta silti minulla on joku helvetin outo tarve joka aamu ehtiä aikaisin Helsinkiin tehdasduuniin.

Vielä pari päivää sitten junia meni kerran tunnissa läpi pyhien. Meille muodostui tuttu kööri, joka lähti maanantaina aina samalla, klo 03.45:n junalla ja palasi työkuukauden lopussa lauantain 16.14 IC:llä.

Sunnuntait rakentelimme yhdessä pienoisrautateitä tai nautiskelimme puistobrunssia junaliinan päältä.

Noilta vuosilta minulle jäi myös aivan ihastuttava pehmoveturi, Eira, jonka pikkuhiprakassa ostin eräältä työttömältä konduktööriltä.

Me olemme sitä väkeä, joka nyt pakkasessa palellen maksaa veronsa Hämeenlinnaan, valittaa omaa kohtaloaan eikä pääse täältä enää pois.

On Hämeenlinnassa silti myös paljon hyvää. Saan vieläkin iloa sähköpyöräillessäni rautatieasemalle, vaikkei siellä enää junia olekaan.

Frank Länsitöölö

Kirjoittaja on Hämeenlinnassa asuva mielenosoittaja ja some-persoona joka vuorottelee tällä palstalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.