Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

Tukihenkilöiksi etsitään uusia vapaaehtoisia

Hämeenlinnan kaupungin lastensuojelun avopalvelut ja Hämeen Setlementti ovat yhdistäneet voimansa ja järjestävät yhteistyössä kaksiosaisen tukihenkilökoulutuksen huhtikuun alussa. Yhteinen koulutus järjestetään nyt toista kertaa. Koulutukseen etsitään uusia vapaaehtoisia tukihenkilöiksi.

? Edellisen koulutuksen kokemukset olivat hyvät, joten oli luontaista jatkaa yhteistyötä. Yhteinen koulutus helpottaa vapaaehtoisten koordinointia ja yhtenäistää tukihenkilötoiminnan koulutussisältöä Hämeenlinnassa, iloitsee Miika Peltonen Hämeen Setlementin tukihenkilötoiminnasta.

Koulutuksessa vapaaehtoinen saa valmiudet toimia omin tiedoin ja taidon tukihenkilönä aikuiselle, lapselle tai nuorelle Hämeenlinnan lastensuojelun avopalveluissa tai Hämeen Setlementin tukihenkilötoiminnassa. Yhteinen tekeminen tukisuhteessa määrittyy tukihenkilön ja tuettavan yhteisen mielenkiinnon pohjalta. Koulutukseen osallistuminen ei sido toimintaan. Koulutuksesta annetaan todistus.

? Tukihenkilötoiminta on matalan kynnyksen palveluna tärkeä osa asiakkaan palveluverkkoa. Vapaaehtoista tukihenkilötoimintaa ei voi korvata viranomaistyöllä ja siksi tarvitsemme myös vapaaehtoisia yhteistyöhön ammattilaisten rinnalle ja lasten ja nuorten tueksi, sosiaaliohjaaja Terhi Tikkala lastensuojelun avopalveluista toteaa.

Tukihenkilökoulutus järjestetään kaksiosaisena, torstaina 5.4. Kumppanuustalolla kello 17?19 ja maanantaina 9.4. Talaskuja 3:ssa kello 17?19. Ilmoittautumiset koulutukseen ja mahdolliset lisätiedustelut voi suunnata torstaihin 29.3. mennessä sähköpostitse miika.peltonen(a)hameensetlementti.fi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.