Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Olavi Liukkosen Mannerheim-kokoelma lahjoituksena Museo Militariaan

Museo Militaria on vastaanottanut lahjoituksena akaalaisen keräilijä Olavi Liukkosen Mannerheim-kokoelman. Suomen laajin sotamarsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimia käsittelevä yksityiskokoelma säilyy yhtenäisenä kokonaisuutena ja tulee tutkijoiden käyttöön.

Keräilijä Olavi Liukkonen on lahjoittanut laajan Mannerheim-kokoelmansa hämeenlinnalaiseen Museo Militariaan. Kokoelmaan kuuluu yli 12.000 Mannerheimiin liittyvää objektia, kuten kirjoja, valokuvia, postikortteja, kirjeitä, postimerkkejä, lehtileikkeitä, muistoesineitä ja äänitteitä. Kokoelma siirrettiin Museo Militariaan Päivölän opistosta Valkeakoskelta, johon oli se sijoitettuna vuodesta 2004 alkaen.

Olavi Liukkonen on kertonut kiinnostuksensa keräilyyn ja Mannerheimiin olevan peräisin ottoisältään, maanviljelijä Kaarlo Liukkoselta. Olavi Liukkosen ja hänen perheensä tahto on, että kokoelma säilytetään yhtenäisenä kokonaisuutena ja se on laajan asiakaskunnan käytettävissä.

? Olemme iloisia saadessamme vastaanottaa näin hienon lahjoituksen. Liukkosen kokoelma on mielenkiintoinen ja kattava lähdeaineisto Mannerheimin henkilö- ja sukuhistoriasta kiinnostuneille. Samalla se kuvastaa Mannerheimin yhteiskunnallista vaikutusta ja häneen liittyviä merkityksiä, sanoo museon tutkija Samuel Fabrin.

Tällä hetkellä Mannerheim-kokoelmaa järjestetään siirron jäljiltä. Tutkijoiden käyttöön aineisto tulee syksyllä 2018.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.