Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Uomassa ruokaillaan hyvin ja rennossa ilmapiirissä

Can Mese (vas.), Jan Venäläinen ja Joakim Parkkonen ovat saaneet Ravintola Uomalle hyvän lähdön.

Runsaat kaksi viikkoa avoinna ollut Ravintola Uoma kerää lounailleen säännöllisesti salin täyteen ruokailijoita. Tuoreet tarjottavat ja viihtyisä sali ovat löytäneet ystävänsä pikatahtiin.

? Avajaisviikonloppumme oli täyteen varattu, samoin sunnuntain brunssi, sanoo Uoman yrittäjä Jan Venäläinen.

Lounaan pohjana Uomalla on runsas ja tuore salaattipöytä, jonka lisäksi lämpiminä vaihtoehtoina on esimerkiksi risottoa, kanaa ja kalaa. Omalta luomukasvimaaltansa Hyvinkäältä ravintola saa kesäisin yrttejä, versoja ja kukkia.

? Punaista lihaa emme lounailla tarjoile, kertoo ravintolan toinen yrittäjä Joakim Parkkonen.

Nuorehkolla yrittäjäkolmikolla johon kuuluu myös Can Mese on pitkä kokemus paikallisesta ravintolamaailmasta. He tiesivät, että kaupungissa on vielä tilaa chef-vetoiselle ravintolalle ja tekivät suunnitelmansa todeksi entisiin kahvilan tiloihin Saaristenkadun sekä Palokunnankadun kulmaukseen.

? Tasokasta ruokaa ja juomaa rennossa ympäristössä. Kulttuuria, jossa maistellaan ja kokeillaan useampia ruokalajeja, Jan Venäläinen hahmottelee.

Tärkeä osa Uoman konseptia on hyvä viinivalikoima ja viinin oheen sopivat syötävät. Viininnauttijoille on varattu oma loungensa ja käytössä ovat myös terassipaikat. Erityisesti viinilistassa on panostettu laadukkaisiin, keskihintaisiin viineihin ja hinnoittelu myös laadukkaammissa viineissä on maltillinen.

? Myös sampanjaa voi ostaa laseittain, mainitsee Jan Venäläinen.

Sorminaposteltavien valikoima vielä täydentyy elokuun alkupuolella pintxoilla. Illallista Uomassa tarjoillaan keskiviikosta lauantaihin ja tarjolla on sekä pidempää että lyhyempää menua.

? Haluamme edistää myös keskustan brunssikulttuuria, vähintään joka toiselle sunnuntaibrunssillemme tulee jatkossa elävää musiikkia, lupaa Parkkonen.

Terassijuhlia Uomassa vietetään säiden salliessa lauantaina elokuun 10. päivänä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.