Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Tahdo uudistua antaa työkaluja ja uutta puhtia yrittämiseen

Säästöpankki, LähiTapiola, Elo, Innovestor ja alueelliset toimijat toteuttavat Tahdo uudistua -ohjelman, jossa yrittäjät pääsevät yhdessä asiantuntijoiden ja toisten yrittäjien kanssa uudistamaan liiketoimintaansa.

Pk-yritykset ovat Suomen talouden ja hyvinvoinnin selkäranka. Moni yrittäjä kohtaa kuitenkin kasvavassa määrin haasteita alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Yksi suurimmista haasteista liittyy yrittäjän ja hänen työntekijöidensä jaksamiseen, tekemisen ja vaatimusten määrän kasvaessa kiihtyvällä vauhdilla.

Myös taloudelliset huolet nousevat usein esiin ja saattavat jopa muodostua menestymisen esteeksi. Hyvällä suunnitelmalla, oikeilla työvälineillä ja verkoston tuella voidaan varmistaa edellytykset hyvinvoinnille ja liiketoiminnan jatkuvuudelle.

Tahdo uudistua -ohjelman tavoitteena on innostaa yrityksiä uudistamaan liiketoimintaa sekä tarjota uutta puhtia yrittämiseen. Ohjelman myötä yrittäjät saavat konkreettisia työkaluja yrityksensä kehittämiseen niin asiantuntijoiden vetämien työpajojen kuin erilaisten verkkosisältöjenkin avulla. Ohjelma on osallistuville yrityksille maksuton.

? Syksyllä 2019 toteuttamamme tutkimuksen mukaan lähes puolet yrittäjistä tahtoo löytää keinoja liiketoimintansa uudistamiseksi. Haasteensa tähän tuo se, että suuri osa näistä yrittäjistä ei tiedä miten ja mistä voi aloittaa. Siksi koemme, että meillä on yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä tehtävä auttaa yrittäjiä, jotta he voivat menestyä jatkossakin, kertoo Säästöpankkiryhmän yritysasiakasliiketoiminnan johtaja Kari Suutari.

Ohjelman kantavina teemoina ovat yrityksen taloudellisen hyvinvoinnin lisäksi yrittäjän ja henkilöstön hyvinvointi. Tahdo uudistua -ohjelmassa käsitellään myös muita tärkeitä teemoja kuten myyntiä, datan hyödyntämistä ja digitalisaatiota.

? Haluamme olla tukemassa yrityksiä ja yrittäjiä heidän liiketoimintansa uudistamisessa ja elinvoimaisuuden vahvistamisessa. Paikalliset alueyhtiömme tuntevat alueelliset olosuhteet ja pystyvät tuomaan ohjelman kautta vahvan tukensa ja verkostonsa, siellä missä yritykset sitä tarvitsevat, kommentoi LähiTapiolan palvelujohtaja Oona Paasolainen.

Tahdo uudistua -ohjelman tapahtumat käynnistyvät tammikuussa 2020 Kuopiosta. Tämän lisäksi tapahtumia järjestetään keväällä Kokkolassa, Lahdessa, Jyväskylässä, Porissa, Turussa, Tampereella, Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Oulussa. Jokaisella alueella on joukko vahvoja toimijoita mahdollistamassa tapahtumien onnistumisen. Ohjelmaan osallistuminen on mahdollista myös verkkosisältöjä hyödyntämällä.

? Yrittäjän osaaminen, menestyminen ja hyvinvointi linkittyvät tutkitusti toisiinsa. Kun yrityksen henkilöstömäärä kasvaa, erityisesti johtamisosaamisella on merkittävä rooli siinä, että työt sujuvat jatkossakin ja yritys menestyy. Yrityksen uudistumiseen liittyy erottamattomana yrittäjän osaamisen kasvattaminen. Osaaminen kasvaa helpoimmin vuorovaikutuksessa muiden kanssa ja siksi sparrailu on keskeinen osa Tahdo uudistua -ohjelmaa, kertoo Elon markkinointijohtaja Joni Tikkanen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.