Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

RESKA RAFLAT: Lepaan Kartano on hiomaton helmi Hattulassa

Lepaan Kartanon uudet yrittäjät Ulla Kuurma ja Kati Salmivaara haluavat luoda kartanosta hyvän tunnelman paikan.

Kati Salmivaara (vas.) ja Ulla Kuurma ovat kesäkuun alusta alkaen toimineet yrittäjinä Lepaan kartanolla. Kati Salmivaara (vas.) ja Ulla Kuurma ovat kesäkuun alusta alkaen toimineet yrittäjinä Lepaan kartanolla.

Kati Salmivaara (vas.) ja Ulla Kuurma ovat kesäkuun alusta alkaen toimineet yrittäjinä Lepaan kartanolla.

? Toivottavasti se hyvä mieli ja hyvä tunnelma mikä meillä on, välittyy asiakkaillekin. Kartano ympäristöineen on aivan upea miljöö, kuvailee Kati Salmivaara.

Puitteet keskellä Hattulan kesää todella huokuvat viihtyisyyttä. Kartanon tunnettu historia ulottuu 1400-luvulle ja kartanon on epäilty syntyneen jo 1200-luvulla. Sisääntulijaa tervehtii lähes ainutlatuisen upeasti lasitettu, viihtyisä veranta. Sisätiloista löytyy historiaa kunnioittaen sisutetut tilat niin juhla- kuin kokouskäyttöönkin.

Ja tietysti oma, tilava valmistuskeittiö joka ainakin aluksi toimii tilauspohjaisesti. Kartano palvelee niin yksityisten kuin yritystenkin tilaisuuksissa.

? Aterian voi tilata isommille seurueille myös, vaikka ei tapahtumaa järjestäisikään, Ulla Kuurma sanoo.

Hattulan Pekolassa asuvat yrittäjät olivat tunteneet toisensa jo aiemmin, mutta Lepaalla samaan aikaan vuonna 2013 aloitetut maaseutumatkailun opinnot saivat heidät huomaamaan, että ajatukset yrittäjyydestäkin kävivät yhteen.

Kartano toimi ammattiopiston ja ammattikorkeakoulun henkilökunnan asuntolana, kunnes se vuonna 2002 remontoitiin juhla- ja opetusravintolaksi. Kun kartanoa tarjottiin vuokralle, huomasivat nykyiset yrittäjät tilaisuutensa tulleen.

? Kesäkuun alusta pääsimme ryhtymään yrittäjiksi. Minulla on jo pidempään ollut palava halu päästä matkailun pariin ja tämä seutu on rakas niin monella tavalla, Kati sanoo.

Kati sanoi itsensä irti vakituisesta työstään Helsingin yliopiston talousviestinnän asiantuntijana päästäkseen yrittäjäksi.

? Lähdemme liikkeelle rauhallisin mielin mutta valmiina tekemään kaikkemme, että tämä lähtee hyvin käyntiin. Kulttuurin ja historian ymmärtäminen on todella tärkeätä ja samoin yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa. Pyrimme win-win -tilanteeseen, Kati kertoo.

Ulla Kuurma on työskennellyt ravintola-alalla pitkään pääkaupunkiseudulla. Kokemusta hänellä on myös Metsänkylän kartanolta.

? Haaveeni on aina ollut päästä majatalon emännäksi, kartanosta en kyllä uskaltanut haaveilla, hän sanoo naurahtaen.

Yrittäjät ovat kahden ensimmäisen kartanokuukautensa aikana ehtineet jo palvella erilaisten yksityistilaisuuksien järjestäjiä. Kiitosta on tullut miljöön lisäksi myös yhtenäisistä tiloista, jolloin juhlavieraat eivät ruokailunkaan ajaksi joudu erilleen.

? Teemme itse minkä osaamme ja lisäksi käytämme tarpeen mukaan ulkopuolista ammattihenkilöstöä. Ruokalistat rakennamme täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Historiaa huokuva Lepaan kartano on mahdollisuuksiltaan kuin hiomaton helmi.

Historiaa huokuva Lepaan kartano on mahdollisuuksiltaan kuin hiomaton helmi.

Kun kartanon kupeessa on niin rantasauna, uimaranta kuin sisävesilaivan pysähtymispaikkakin ja naapurista löytyy viinitila ja golfkenttä, mahdollisuuksia riittää. Matkailun ja koko Lepaan alueen kehittäminen on molempien yrittäjien sydäntä lähellä ja oma paras rooli tässä kokonaisuudessa löytyy vain kokeilemalla.

? Tulemme tilausravintolatoiminnan lisäksi pitämään tätä auki myös yleisölle. Mahdollisuuksia on mietitty aina joululounaista kesäkahvilaan ja muutkin ideat ovat tervetulleita, yrittäjät kannustavat.

Elokuun 11.?13. päivinä järjestettävät puutarhapäivät tuovat Lepaalle kolmen päivän aikana arviolta 10.000 ihmistä. Silloin vierailla on mahdollisuus hyödyntää myös Lepaan Kartanon palveluita.

? Kartanon takapihalle pystytetään iso juhlateltta ja sisällä tarjotaan lounasta noutopöydästä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.