Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Relaxation Coach -sovellus tähtää kansainväliseksi

Maailman ensimmäinen sekä kehon että mielen rentoutukseen keskittyvä sovellus Relaxation Coach sisältää yhdeksän eri rentoutusharjoitusta.

Lisäksi sovellus tarjoaa rentoutumisvinkkejä ja tilastot, joiden avulla voi seurata kuinka harjoitteita käyttää. Sovelluksen takana ovat mentaali- ja rentoutusvalmentaja Jouko Mikkola ja Aatos Media.

Jouko Mikkola toimii mentaali- ja rentoutusvalmentaja yrityksissä ja urheilussa. Urheilulajeina ovat muun muassa golf ja käsipallo, sekä lentopallo, jossa hän voitti Suomen mestaruuden HPK Naisten kanssa 2016.

Jouko Mikkola toimii mentaali- ja rentoutusvalmentaja yrityksissä ja urheilussa. Urheilulajeina ovat muun muassa golf ja käsipallo sekä lentopallo, jossa hän voitti Suomen mestaruuden HPK Naisten kanssa 2016.

Mukana kehittämisvaiheessa oli myös HAMK (Hämeen ammattikorkeakoulu).

Mentaalivalmentajana työskentelevä Jouko Mikkola on rentoutusalan erikoisosaaja. Hän oli havainnut, että mindfulnessista ja meditaatiosta löytyy runsaasti mobiilisovelluksia, mutta kehon kautta mielen rentouttamiseen, ei löytynyt yhtään.

– Keho-mieli -rentoutuksissa lähestymistapana on, että lihasten rentouttamisen kautta saamme mielen rentoutumaan, kun taas esimerkiksi mindfulnessissa keskitytään vain mielen rauhoittamiseen. Nyt mielen rauhoittamiseen kehon kautta on myös mahdollista tämän rentoutus-sovelluksen avulla, Jouko Mikkola kertoo.

Ihmiset ovat erilaisia, joten eri ihmiset tarvitsevat erilaisia tapoja palautua ja rentoutua. Harjoitteiden kestot vaihtelevat kolmesta yli kymmeneen minuuttiin ja niissä käytetään erilaisia rentoutumistekniikoita. Näin käyttäjä voi valita helposti hänelle hetkeen sopivan harjoitteen.

– Relaxation Coach -sovellus on suunnattu kansainvälisille markkinoille, joten lähdimme heti englannin kielellä liikkeelle. Tulemme myöhemmin laajentamaan tuotteen myös muille kielille sekä kehittämään sovelluksen urheiluvalmennuksen tueksi, Mikkola kertoo.

– Itse olen saanut rentoutusharjoittelusta hyödyn sekä jaksamiseen, palautumiseen että oman mielen hallintaan. Maailma menee niin nopeasti eteenpäin, että meidän on hyvä päivittäin hetkeksi pysähtyä. Ehkä tämä sovellus voi auttaa muitakin, Mikkola jatkaa.