Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Ravintolapäivä: Iittalassa tuulahduksia Lähi-idän keittiöstä

Ruokailijat toivotetaan tervetulleiksi Hukarille ravintolapäivänä.

Ruokailijat toivotetaan tervetulleiksi Hukarille ravintolapäivänä.

Iittalassa palvelee ravintolapäivänä, sunnuntaina helmikuun 21. päivänä Lähi-Idän ravintola Hukarin nuorisotalolla osoitteessa Iittalantie 211. Ravintolan ruuat ovat turvapaikanhakijoiden tekemiä. Ravintolan tuotto ohjataan Iittalan vastaanottokeskuksen virkistystoimintaan.

Viime syksyn ravintolapäivänä turvapaikanhakijat tarjosivat irakilaista ruokaa ja tarjolla oli kanaa, riisiä, dolmaa, tuoretta leipää ja erilaisia makeita leivonnaisia sekä kardemummalla maustettua teetä.
Noin 150 ruokailijaa poikkesi Iittalassa paikan päällä ja kaikki tuotteet myytiin loppuun reilussa tunnissa.

Kun vapaaehtoiset kertoivat turvapaikanhakijoille tulevasta ravintolapäivästä, innostus syttyi saman tien. Päivän suunnittelu alkoi heti ja mainoksia levitettiin tiedoksi ympäri Iittalaa sekä internetiä. Innostus päästä tekemään ja tarjoilemaan oman, irakilaisen keittiön erikoisuuksia oli suurta. Samanlainen innostus jatkuu nyt helmikuun ravintolapäivän suunnittelussakin. Ruokien tekijät ovat käyneet hygieniapassikurssin.

Kokkaukset alkoivat jo ravintolapäivää edeltävänä iltana. Asukkaat kävivät kaupassa ja ahkeroivat keittiössä. Vapaaehtoiset auttoivat käytännön järjestelyissä etukäteen ja paikan päällä. Vaikkei yhteistä kieltä aina ollutkaan, hommat hoituivat sujuvasti ja iloisesti. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.